Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

Geplande Activiteiten:

Midweek cursus ‘Inwijding in sterrenweg van de erfelijkheid langs de Vloed Eridanus’

met muziek, zang, beweging en boetseren

3. ErfelijkheidswegDe sterrenbeelden aan en langs het zuidelijke sterrenbeeld de Vloed Eridanus hebben elk van doen met de erfelijkheid en onze voorouders.  De sterrenbeelden van deze weg kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze zuidelijke sterrenweg langs de Melkweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de aarde, daar die met het dragen van het bewustzijn van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Op een van de avonden bij helder weer gaan we ook naar een paar van de behandelde sterrenbeelden toezingen om de directe verbinding ervan met jou te kunnen beleven.

Je kunt op andere dagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 16 en 26 Januari, 2, 9 en 16 Februari. Inwijdingsdag: zondag 24 Februari 2018.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam.
Kosten: € 300, -. inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag: € 70, -. Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

_____________________________________

 

Opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk Blok I

10e Opstaan_innerlijk_kind_3We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de lotusbloemen en hun bladeren. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de hogere kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn. De opleiding is een vorm van toegepaste astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid die onze verbindingen met de planeten en sterren kan herstellen.
Volledig studieprogramma klik hier.

Weekendopleiding:
Tijd: Zaterdag en zondag van 10 – 17 uur; een weekend in de maand.
Voorgestelde data (in onderling overleg bij te stellen): Blok I: 17, 18 Februari, 17, 18 Maart, 14, 15 April, 12, 13 Mei, 15, 16 Juni, 14, 15 Juli, 25, 26 Augustus, 15, 16 September.
Blok II vanaf Oktober 2018;
Blok III vanaf Juli 2019.
 
Data volgen

Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam. Nabij St Fransiscus gasthuis aan ring Noord.
K
osten:  € 150, – per weekend, of € 1100, – in zijn geheel, vooraf te voldoen.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email jaspisschool@gmail.com. Als je betaalt voor 9 September is het € 1050, –, voor online betalen klik hier.

________________________________________

 

Worskhop Beleef sterrenbeeld Cepheus door jezelf heen

Een muzikale belevenisPlaneetchakra's

Op deze avond gaan we improviserend muziek maken met verschillende muziekinstrumenten en zingen op basis van een van onze organen. Dan gaan we dansen op de ritmische muziek. Hierna stellen we ons het sterrenbeeld Cepheus voor, dat met de ik-ontwikkeling van doen heeft, beleven deze weer improviserend met zang, en we maken de gebaren van dat sterrenbeeld.

Als het mooi weer is en het sterrenbeeld is zichtbaar, gaan we naar buiten en zingen naar dat sterrenbeeld, waardoor je je hart opent. Daardoor kunnen zich de sterrenengelen aan je tonen. Je zult versteld staan wat ze je te vertellen hebben.

Kom je ook? Voorkennis van muziek, planeten en sterren is niet nodig. Een open mind er naartoe wel.

Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg. Voorbij het St. Franciscus Gasthuis.
Tijd: vrijdag 26 Januari van 20 – 22.30 uur. 
Kosten: €15.
Informatie en aanmelding: jaspisschool@gmail.com of 06-40228769

_______________________________________________

 

Weekendcursussen Werken met Elementwezens

Dans met rituele devaDoor je eigen energetische stromen waar te nemen, leer je jezelf beter kennen in je organen en chakra’s en hun invloed op je gehele wezen. Van hieruit kun je je ook makkelijker invoelend verbinden met de energiestromen in de natuur, en ook met de natuurwezens die hier doorheen werken. We zoeken de gevoelige plaatsen op van het energetische landschap, en verbinden ons met de leidende deva hiervan. Zo leren we waar te nemen hoe de levensstromen gaan en wat we eraan kunnen toevoegen om deze beter te laten stromen. Dit geeft je handvatten om aan je eigen levensstromen en die van huizen of landschappen te kunnen werken.
Deze cursus wordt begeleid door Nicolaas de Jong, astrosoof, geomant en kunstenaar. Er wordt gewerkt met het boek ‘Werken met Elementwezens’ van zijn hand.

Programma:

 

Weekend 1: Waterwezens

Algemene inleiding. Waarnemen van de levensstromen door de vier elementen aan een plant. Waarnemen van de erin werkzame elementwezens. Werken met de energieën achter het element water in jezelf en in de natuur. Waarnemen van de waterwezens in jezelf en in de natuur. De hogere waterwezens waarnemen en hun plek in het energetische landschap van de deva. Improviserend zingen, bewegen, waarnemen en boetseren.

Weekend 2: Luchtwezens

Werken met de energieën van het element lucht. Beleven van kleuren in de atmosfeer en hun werkingen op je gevoel.  Waarnemen van het energetische landschap en de landschapsdeva op haar gevoelige punten. Waarnemen van de hogere luchtwezens in het energetische landschap. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren.

Weekend 3: Aardewezens

Werken met de levenskrachten achter de fysieke vormen van jezelf en van voorwerpen. Waarnemen van de aard-elementwezens in jezelf en in de natuur. De hogere aardewezens waarnemen en hun plek in het energetische landschap van de deva. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren.
Waarnemen van het gehele energetische landschap van de deva en alle natuurwezens hierbinnen. Landschapsheling.

Weekend 4: Vuurwezens

Werken met de energieën uit het element vuur. Herkennen van het werk van de lagere en hogere warmtewezens in jezelf en in de natuur. Werken vanuit je hart, hart- en voorhoofdchakra met geleide meditaties met de stem, lierspel en trommel. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren.

Tijd: een weekend per seizoen, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Data: 27 en 28 Januari, 7 en 8 April, 23, 24 Juni, 6 en 7 Oktober 2018
Plaats: Vanuit Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam.
Kosten: € 550, – in zijn geheel vooraf of € 150, – per weekend. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

____________________________________________

 

Inwijding in de sterrenweg van de fysieke erfelijkheid: langs de Vloed Eridanus

Deze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de werkingen van je nieren en bijnieren middels klanken en ritmen. Hierna werken we aan enige belangrijke sterrenbeelden van deze middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en werken stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. De klei om dit uit te boetseren met gerichte vragen is daarbij een hulpmiddel. Hierna doen we de inwijding in deze sterrenweg, en vragen de engel van de deze sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. Dat heeft te maken met de bron van ons fysieke bestaan, ons aangeleverd middels de erfelijkheid, en ook samenhangend met de gehele stroom van voorouders. Het toont ons waar wij zelf staan, waaraan we nog hebben te werken en de lasten van de voorouders om te vormen, zodat we deze niet doorgeven aan het nageslacht. En zodat we de aarde door ==r ons zelf heen kunnen omvormen. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek. Hierna werken we nog aan een of meer sterrenbeelden naar wens.

Voor deze inwijding kun je apart cursus volgen, op afspraak, om met alle sterrenbeelden in contact te kunnen komen, in relatie tot je eigen karma zoals dat is uitgedrukt in je geboorte horoscoop. Wanneer je de opleiding Innerlijke Ontwikkeling hebt afgerond en/of deelneemt aan de maandelijkse scholingsdagen Mensenzoon, kun je hier zo aan deelnemen.

Tijd: zondag 24 Februari van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

_______________________________________

Midweek cursus ‘Inwijding in sterrenweg van de Dierenriem’

met muziek, zang, beweging en boetseren

4. DierenriemwegDe sterrenbeelden van de Dierenriem hebben elk van doen met de ontwikkeling van onze geestkiem, ons ik. En onze geest bedient zich van de warmte in ons om de andere drie lichamen te sturen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, van het hoofd (de Ram) tot aan de voeten (Vissen) en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze dierenriem sterrenweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de warmte, daar die met het werkzaam maken van het menselijke ik en van de impulsen van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Op een van de avonden bij helder weer gaan we ook naar een paar van de behandelde sterrenbeelden toezingen om de directe verbinding ervan met jou te kunnen beleven.

Je kunt op andere dagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur, 5 – 9 Maart ’18.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 16, 23 en 30 Maart, 6 en 13 April. Inwijdingsdag: zondag 22 April.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam
Kosten: € 300, – inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag: € 70, – . Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

___________________________________

Weekendprojecten bij ‘Op de Voshaer’:boerderij-voshaer

Vrijdagavond 6 April van 20-22.30 uur: Lezing ‘Natuurwezens en Landschapshelingen’

In deze lezing met Powerpoint presentatie vertelt Nicolaas de Jong over zijn jarenlange ervaringen met het werken met elementwezens in de natuur en projecten van landschapheling die hij door aanvragen van de natuurwezens heeft ondernomen. De lezing wordt gelardeerd met mooie tekeningen van elementwezens. Aan de hand van vragen uit de zaal wordt de lezing vormgegeven.

Entree: € 7,50

Zaterdag 7 April van 10 – 17 uur: Workshop ‘Elementwezens waarnemen en beleven in hun energetische landschap’

We nemen de elementkrachten van aarde, water, lucht en vuur waar aan de hand van een groeiende plant, leven ons in in de groeiende gebaren ervan, zingen de groei van de plant en boetseren vervolgens uit wat we hebben waargenomen. Zo maak je een eerste verbinding met de natuurwezens die de plant doen ontstaan. Hierna gaan we op en rond het terrein van Op de Voshaer waarnemen hoe de landschapsengel via haar drie punten functioneert. We zoeken verbinding met enige elementwezens binnen haar energetische landschap. Daartoe gebruiken we kunstzinnige methoden, zoals ritmen lopen, ritmische teksten en samenzang. Na de beleving boetseren we ook dit weer uit, om ons zo bewust te worden van hun werkingen. Zo leer je met deze workshop hoe je makkelijk een toegang vindt tot de natuurgeesten in en om je heen.

Entree: € 100, – inclusief biologische lunch

Zondag 8 April van 10 – 17 uur: Workshop ‘Methoden van landschapsheling’

We nemen eerst waar bij de landschapsengel hoe het er energetisch bij staat en of er nog iets mist. Hierna besluiten we met elkaar wat we kunnen doen om haar werkingen te optimaliseren. Dat kan zijn door versterking van enige groepen natuurwezens, maar ook of we nog dieper dienen te werken om gevallen krachten en engelen ten goede om te vormen naar het licht.

Deze workshop geeft je handige tools om zelf in je huis en omgeving helend en harmoniserend aan de slag te gaan.

Entree: € 100, – inclusief biologische lunch

De workshops kunnen onafhankelijk van elkaar worden gevolgd. De lezing bijwonen strekt tot aanbeveling.

Prijs voor een workshop + de lezing € 102,50. Prijs voor het gehele weekend € 190, -Reductie in overleg. Voor verdere informatie en aanmelding zie www.opdevoshaer.com onder de Agenda.

________________________________

 

Inwijding in de dierenriem sterrenweg: de ontwikkeling van je ik

4. DierenriemwegDeze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de innerlijke organen middels klanken en ritmen. Hierna werken we aan enige belangrijke sterrenbeelden van deze middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en werken stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. De klei om dit uit te boetseren met gerichte vragen is daarbij een hulpmiddel. Hierna doen we de inwijding in de noordelijke sterrenweg, en vragen de engel van de noordelijke sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. Dat heeft te maken met het inzien van de mogelijkheden in groei van het (astrale) bewustzijn van de mensheid, en waar wij zelf staan, waaraan we nog hebben te werken. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek. Hierna werken we nog aan een of meer sterrenbeelden naar wens.

Voor deze inwijding kun je apart cursus volgen, op afspraak, om met alle sterrenbeelden in contact te kunnen komen, in relatie tot je eigen karma zoals dat is uitgedrukt in je geboorte horoscoop. Wanneer je de opleiding Innerlijke Ontwikkeling hebt afgerond en/of deelneemt aan de maandelijkse scholingsdagen Mensenzoon, kun je hier zo aan deelnemen.

Tijd: zondag 22 April 2018 van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

__________________________________________

 

Midweek cursus ‘Inwijding in vijf levensbomen i.v.m. Schip Argo en de noord-polaire sterrenbeelden’

met muziek, zang, beweging en boetseren

Schip Argo in kleurenDe vijf deelsterrenbeelden van het zuidelijke sterrenbeeld Schip Argo vormen het centrum van onze Melkweg, dat wil zeggen onze kosmische levensstroom. Ze hebben elk van doen met een van de levensbomen in ons, die zich hebben verdicht tot innerlijke levensstructuren, zoals de longboom, de zenuw-zintuigboom, de bloedvatboom enz. Ze staan nabij de zuidpool van onze aarde, en als zodanig hebben zij hun tegenpolen in de vijf noord-polaire sterrenbeelden, die meer de astrale ofwel bewustzijnskant van onze levensbomen vertegenwoordigen. De sterrenbeelden van deze weg kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze zuidelijke sterrenweg aan de bron van de Melkweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van het water, daar die met het dragen van het leven van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Je kunt op andere dagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur, 14 – 18 Mei ‘18.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 25 Mei, 1, 8, 15, en 22 Juni. Inwijdingsdag: zaterdag 30 Juni.
Plaats:
 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 300, – inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag € 70, – . Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

_______________________________________

Inwijding in de zuidelijke sterrenweg: het Schip Argo in verbinding met de levensbomen

ORGALLDeze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de vijf innerlijke organen middels klanken en ritmen, volgens de vijf noord-polaire sterrenbeelden. Hierna werken we aan enige sterrenbeelden uit het sterrenbeeld Schip Argo middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en werken stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. De klei om dit uit te boetseren met gerichte vragen is daarbij een hulpmiddel. Hierna doen we de inwijding in deze zuidelijke sterrenweg, de kern van de Melkweg als levenscentrum, en vragen de engel van deze meest zuidelijke sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. Dat heeft te maken met inzicht in de vijf levensbomen in ons, die onze orgaansystemen hebben veroorzaakt. Hier is de verbinding te ervaren tussen de vijf noord-ploaire sterrenbeelden en de vijf van het Schip Argo. We vragen de warmtewezens of zij ons willen begeleiden op die weg. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek.

Voor deze inwijding kun je apart cursus volgen, op afspraak, om met alle sterrenbeelden in contact te kunnen komen, in relatie tot je eigen karma zoals dat is uitgedrukt in je geboorte horoscoop. Wanneer je de opleiding Innerlijke Ontwikkeling hebt afgerond en/of deelneemt aan de maandelijkse scholingsdagen Mensenzoon, kun je hier zo aan deelnemen.

Tijd: zondag 30 Juni van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

__________________________________________________

 

Midweek cursus + Inwijding in de noordelijke sterrenweg

met muziek, zang, beweging en boetseren

1. Noordelijke_sterrenwegDe sterrenbeelden ten noorden hebben elk met een trede van het menselijke bewustzijn van doen: dat loopt van plant- naar diergeljjk, dan zelfbewust en van hieruit uitgroeiend tot dat van een engel en nog hoger. De sterrenbeelden van deze zogeheten ‘Kring van Helden’ kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze noordelijke sterrenweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de lucht, daar die met het dragen van het bewustzijn van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Je kunt op de andere vrijdagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur,  10 – 14 September 2018.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 21 en 28 September, 5, 12 en 19 Oktober. Inwijdingsdag: zondag 23 Oktober.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam.
Kosten: € 300, -. inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdag en inwijdingsdag: € 70, -. Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

 ____________________________________

 

Inwijding in de noordelijke sterrenweg: de Kring van Helden

Zegel_noordelijke_sterrenwegDeze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de innerlijke organen middels klanken en ritmen. Hierna werken we aan enige belangrijke sterrenbeelden van deze middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en werken stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. De klei om dit uit te boetseren met gerichte vragen is daarbij een hulpmiddel. Hierna doen we de inwijding in de noordelijke sterrenweg, en vragen de engel van de noordelijke sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. Dat heeft te maken met het inzien van de mogelijkheden in groei van het (astrale) bewustzijn van de mensheid, en waar wij zelf staan, waaraan we nog hebben te werken. We vragen verbinding met de elementwezens van de lucht. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek. Hierna werken we nog aan een of meer sterrenbeelden naar wens.

Voor deze inwijding kun je apart cursus volgen, op afspraak, om met alle sterrenbeelden in contact te kunnen komen, in relatie tot je eigen karma zoals dat is uitgedrukt in je geboorte horoscoop. Wanneer je de opleiding Innerlijke Ontwikkeling hebt afgerond en/of deelneemt aan de maandelijkse scholingsdagen Mensenzoon, kun je hier zo aan deelnemen.

Tijd: zondag 23 Oktober van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

_________________________________________

Herhaalde projecten:

Mensenzoon Scholingsdagen

Ontluikend shamballaDeze derde serie scholingsdagen staat in het teken van bewustwording van onze erfelijkheidsstroom door het fysieke lichaam heen en hoe je jezelf hieruit individueel kunt ontwikkelen. Deze wordt vertegenwoordigd door het sterrenbeeld de Vloed Eridanus en de sterrenbeelden die hier omheen staan. De weg vangt aan bij Orion en wordt geheel beheerst door de Walvis. Het betekent dat je nog dieper door je orgaanprocessen in jezelf dient te gaan waarnemen wat daar leeft aan wezens en aan geheugen, tot op DNA niveau, dus ook in de voorouderstroom. Anders rispen er allemaal onheldere beelden op uit je bewustzijn en word je gechanneled door allerhande wezens, wat de weg is van de profetieën. Dat is de uitwerking van sterrenbeeld de Walvis. De opstandingskrachten vanuit de erfelijkheid worden aangeduid door de zuidelijke vogels, te beginnen bij het sterrenbeeld de Phoenix.
We zullen ‘s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan de orgaanprocessen en bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ‘s Middags werken we aan een sterrenbeeld dat staat rond de Vloed Eridanus aan de zuidelijke hemel. Dat hangt samen met de krachten en kwaliteiten in ons erfelijke fysieke lichaam, waarmee we gericht kunnen gaan waarnemen in onze erfelijke belastingen en zo onszelf helpen deze tot een zegen in plaats van een gewicht te maken.  Dit sterrenbeeld behandelen we vanuit het relevante orgaan-, levens- pf zielsproces, en werken vervolgens met klanken, ritmen en gezongen woorden van het sterrenbeeld. Ook hier boetseren we weer de innerlijke gewaarwordingen uit. Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Tijd: Zaterdags van 10 – 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg, afslag 14/s112 op A20 ring Noord, St. Franciscus gasthuis. Hieraan voorbij rijden, eerste huis in de hoek.
Cursusleider: Nicolaas de Jong
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

Data scholingsdagen Mensenzoon: 21 Januari 2018 Octant, 10 Februari Paradijsvogel, 10 Maart Kameleon, 15 April Vlieg, 6 Mei Beeldhouwer, 10 Juni Zuidervis.

_______________________________________

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Kreeft-Schorpioenlier voorOnder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Volgende data: 4 en 18 December 2017, 15 en 29 Januari, 12 en 26 Februari, 1w2 en 26 Maart, 9 en 23 April, 7 Mei 2018.
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

____________________________________________________

 

Opleiding Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Astrosofie embleemUitleg over de horoscoop als beeld voor de incarnerende mens in zijn vier lichamen. Hierna wordt gewerkt met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de tonaliteiten van de planeten in de dierenriem. Zo ontstaan beleefbare klankbeelden van de eigen zielsprocessen. We gaan op speelse wijze de verschillende onderdelen beleven, en stap voor stap toewerken naar het beleven van de onderdelen van de geboortehoroscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. Deze gewaarwordingen worden met gerichte opdrachten uitgeboetseerd. Zo ontstaan handvatten voor zelfscholing en therapie. Goed als je meer zelfkennis wilt, en de handvatten om aan jezelf te kunnen werken. Ook voor muziektherapeuten. Meer informatie klik hierDeze opleiding is een vorm van toegepaste astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid die onze verbindingen met de planeten en sterren kan herstellen. Voor video’s over de muziekmethode waar vanuit wij werken klik hier.

Dagopleiding: twee zaterdagen in de maand, van 10 – 17 uur; 18 zaterdagen. Data: 30 September, 14 en 21 Oktober, 11 en 25 November, 9 en 16 December 2017, 13 en 20 Januari, 3 en 17 Februari, 3, 17 en 31 Maart, 14 en 28 April, 12 en 26 Mei 2018
K
osten: € 1050, – in zijn geheel tot twee weken voor aanvang, of € 150, – per maand. Je betaalt voor alle dagen, ook als je er niet bent. Inhalen op afspraak is mogelijk.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg, afslag s103 op A20 ring Noord, St. Franciscus gasthuis. Hieraan voorbij rijden, eerste huis in de hoek.
Cursusleider: Nicolaas de Jong.
Aanmelden: tel. 06-40228769, email jaspisschool@gmail.com

___________________________________

Worskhops Beleef de sterren en planeten door jezelf heen

Een muzikale belevenisPlaneetchakra's

Wist je dat we zijn opgebouwd uit de krachten en werkingen van sterren en planeten? Dat ze in ons zitten invertoverd? Dat ze verstilde klanken in ons zijn?

Je kunt ze beleven door je eigen organen in muziek wakker te maken en zo je weg tot hen door je heen te vinden. Je zult versteld staan wat je allemaal in je hebt als potenties.

Op deze avonden gaan we improviserend muziek maken met verschillende muziekinstrumenten en zingen op basis van een van onze organen. Dan gaan we dansen op de ritmische muziek. Hierna stellen we ons een sterrenbeeld voor, zoals de Grote Beer of Orion, beleven deze weer improviserend met zang, en we maken de gebaren van dat sterrenbeeld. Neem je eigen instrument of trommel mee, en als je die niet hebt, kun je onze instrumenten gebruiken.

Als het mooi weer is en het sterrenbeeld is zichtbaar, gaan we naar buiten en zingen naar dat sterrenbeeld, waardoor je je hart opent. Daardoor kunnen zich de sterrenengelen aan je tonen. Je zult versteld staan wat ze je te vertellen hebben.

Kom je ook? Voorkennis van muziek, planeten en sterren is niet nodig. Een open mind er naartoe wel.

Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg. Voorbij het St. Franciscus Gasthuis.
Tijden: laatste vrijdag van de maand van 20 – 22.30 uur. Volgorde: 26-1 Cepheus, 23-2 Perseus, 23-3 Andromeda, 20-4 Kleine Hond, 25-5 Grote Hond, 21-8 Duif, 26-9 Orion, 30-10 Haas.
Kosten: €15 per avond. Je kunt elke avond los volgen.
Informatie en aanmelding: jaspisschool@gmail.com of 06-40228769

________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email jaspisschool@gmail.com

____________________________

Trainingsgroep Werken met de sterrenbeelden als poorten naar de geest

Engelen door Cassiopeia - 1Vanuit de sterrenhemel, via de sterrenbeelden werken de engelen op ons en de aarde in, samen met de overledenenen en de mensen die nog geboren moeten worden. Wij waren daar ook voor onze geboorte, en we nemen de krachten van de sterrenbeelden mee als onze idealen, die diep verborgen in de warmte in ons leven. In oude tijden was dit heel bekend, en de mensen bouwden hun heiligdommen en grafplaatsen verspreid over de aarde, in de vorm van de verschillende sterrenbeelden. In onze tijd is veel van dit weten verloren gegaan en komt weer mondjesmaat boven water. We leven in een overwegend materialistische wereld, die onder andere heeft veroorzaakt dat we worden afgeschermd van de kosmos door een heleboel satellieten die straling uitzenden, en door giffen die door vliegtuigen een web om ons heen leggen.
We dienen nu zelf van binnenuit contact te gaan maken met de sterrenbeelden en de erin werkzame wezens, zodat de verbinding met hen weer wordt hersteld en actief in stand gehouden.
Dat kan door actief met hun werkingen bezig te gaan. Binnen Jaspis zijn daar methoden voor ontwikkeld. Door je organen eerst met klank en ritme af te stemmen op de werkingen van de planeten, die de sterrenbeeld krachten in je bemiddelen, kun je jezelf leren te openen voor de sterrenhemel en daar werkzame krachten. Dan kun je met muziek en ritmen van de sterrenbeelden je op hen afstemmen en in je nagaan welk ideaal deze in je vertegenwoordigen, en hoe je die kunt ontwikkelen. Gerichte boetseeropdrachten helpen hierbij. Ook kun je op basis van deze muziek speciaal hiervoor ontwikkelde gebaren maken die de sterrenbeeldkracht in jou helpen te activeren. Als je vervolgens met elkaar geïmproviseerd zingt naar het betreffende sterrenbeeld, waarmee je je hart en ziel ervoor open zet, kun je de werkingen en wezens die er vanuit actief zijn, leren waar te nemen en ook met hen communiceren. Je wordt dan een poort voor hun werkingen op aarde en kunt deze toepassen in je leven, je werk en waar het je goed dunkt op aarde. Zo maken we weer bewuste verbindingen met de sterrenhemel vanwaar wij stammen.
Elke avond richten we ons op een specifiek sterrenbeeld. We beginnen met de noordelijke sterrenhemel, vervolgen met de dierenriem en gaan dan de wegen langs de zuidelijke sterrenhemel langs.
Tijd: Tweewekelijks op de woensdagavonden, eerste en derde woensdag van de maand; van 19.30 – 22.30 uur
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam
Kosten: € 15,- per avond. Je hoeft niet elke avond mee te doen
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email jaspisschool@gmail.com

_____________________________________

 

Terug naar boven                                                                     Terug naar Rune-Werkplaats

Recent Posts