Systemisch werk

 

Systemisch werk ofwel opstellingen

De naam verwijst naar familiesystemen, maar kan ook op werk- en vriendenconstellaties worden toegepast. Je kunt een vraag hebben over jouw plaats in een bepaald systeem, met betrekking tot een bepaald persoon, zoals een kind, ouder, vriend of collega. Ook kun je iets vragen over een bepaald probleem of item, zoals angst, woede, verlangen. Je vraagt dan een van de aanwezige aanwezige deelnemers om als representant te gaan staan voor die persoon of dat item. Er tonen zich bewegingen, er komen nieuwe vragen op. Dat leidt de opstelling naar inzichten. Je kunt ook jezelf laten opstellen door een representant. En stap voor stap wordt het energetische patroon duidelijker, en ook waar een bepaald probleem vandaan komt.Dat kan bijvoorbeeld komen van een al of niet verre voorouder, wiens karma en last jij draagt.

Dan kun je veranderingen in dit patroon gaan aanbrengen, zoals de plaats van een persoon ten opzichte van jou ten goede veranderen, of je geeft een last terug aan een (voor)ouder waar die vandaan komt. Dit kan je leven doen veranderen, aangezien je je niet meer hoeft te gedragen zoals je altijd hebt gedaan door het veranderde energetische patroon en jouw inzichten hieromtrent.

De opstellingen worden begeleid door Marion Groenendal, Tessa van Rossen en Nicolaas de Jong. We hebben al langere tijd ervaring met deze manier van werken en bieden een veilige omgeving waarin je jouw probleem zonder stress kunt laten uitwerken, in samenspraak met jou. Soms sluiten we af met een helend ritueel, waarbij wer trommels, zang en muziek gebruiken.

Tijden: middagen 4 december, 22 januari en 26 februari ’23 van13 – 17.30 uur.
Plaats: Het Louwtje 7, 2691 KR ‘s Gravenzande
Kosten: € 130, – als je een opstelling wilt, € 5, – als je als representant meedoet.
Aanmelding: tel. 06-40228769, email jaspisschool@gmail.com.
Betaling: aan Rune Werkplaats, rek. no. NL60 INGB 0009 2765 05. Gelieve over te maken o.v.v. ‘Systemisch werk’.

Meest recente berichten