Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

 

Geplande Activiteiten:

 

Opleiding Astrofonie: Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Uitleg over de horoscoop als beeld voor de mens in zijn vier lichamen. Hierna werken we met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de toonaarden van de planeten in de dierenriem. We beleven op speelse wijze de verschillende onderdelen, en werken toe naar het beleven van de onderdelen van de geboorte-horoscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. We boetseren gericht deze gewaarwordingen uit. Zo leer je handvatten voor zelfscholing en therapie. Ook voor muziektherapeuten.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur; 9 weekends Data: Vanaf 1 en 2 Februari.klik hier voor het gehele programma

Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland. Vanaf snelweg A15 tussen Gorkum en Rotterdam afslag Papendrecht. Hier de borden volgen N214/N481 naar Nieuw Lekkerland. De weg helemaal uitrijden tot aan de Lekdijk, hier naar links, even voorbij de 2e rotonde. OV: buslijn 489 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam/buslijn 361 vanaf Dordrecht CS.

__________________________________

 

Opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk Blok I

We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de chakra’s en hun bladen. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn.

Tijd: een weekend in de maand; zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Klik hier

Blok 1 vanaf 8 en 7 Februari. klik hier voor de hele opleiding

Blok 2 vanaf Oktober 2020.

Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland. Vanaf snelweg A15 tussen Gorkum en Rotterdam afslag Papendrecht. Hier de borden volgen N214/N481 naar Nieuw Lekkerland. De weg helemaal uitrijden tot aan de Lekdijk, hier naar links, even voorbij de 2e rotonde. OV: buslijn 489 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam/buslijn 361 vanaf Dordrecht CS.

Kosten:  € 150, – per weekend / maand.

___________________________________

 

Scholingsdagen Mensenzoon

Deze vierde serie scholingsdagen gaan we door de sterrentekens van de dierenriem heen en werken met de krachten van de sterrenbeelden ten noorden en zuiden hiervan als ontwikkelingspulsen voor onze ziel en geest. Onze idealen dus, en hoe we die door onze lotusbloemen heen vorm kunnen geven. Elke scholingsdag nemen we een dieren­riemteken als focus van deze ontwikkeling.
We zullen ‘s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan het orgaanproces en de bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ‘s Middags werken we aan de gebaren van de sterrenbeelden als toekomstimpulsen, en boetseren hiervan het innerlijke deugdgebaar uit.

Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Er wordt in het Nederlands en het Duits gewerkt.

Tijd: Zaterdag van 10 – 17 uur: 15 februari Waterman.
Plaats: Lekdijk 267, Nieuw Lekkerland.
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

___________________________

 

Lezing Werken met de engelen van de sterren

De engelen van de sterren hebben zich al drie keer op de aarde afgedrukt. Door onze ontwikkeling die eerst door de ontwikkeling van het intellect ging, hebben zij zich enigszins teruggetrokken. Nu dat we weer onze zintuigen langzaamaan kunnen richten op hun werelden, kunnen we weer opnieuw contact met hen leggen. In deze lezing wordt aangeduid hoe je de sterrenbeelden kunt herkennen in jezelf – ze vormen onze idealen – en ook krijg je inzichten in hoe de verschillende wegen aan de hemel samenhangen et onze lichamen. Dit geeft je een introductie en overzicht over de werkingen van de sterren die wij wel voelen, maar niet altijd bewust hebben.

Dit is een goede introductie tot het werk op de Hillegondaberg, de volgende ochtend.

Tijd: vrijdagavond 21 Februari van 20 – 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland.
Entree: € 15, –
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

_________________________________________

 

Workshop De Sterrenengel van sterrenbeeld de Duif waarnemen

HillegondabergDe Hillegondakerk in Rotterdam-Hillegersberg staat op een heuvel. In oude tijden was deze hoger, en was het een belangrijk heiligdom voor de wijde omgeving. Het is het aangrijpingspoort van een sterrenengel, en wel die van het zuidelijk sterrenbeeld de Duif. We gaan hier eerst de punten van de landschapsengel waarnemen, en hierna het oude heiligdom met de sterrenengel als inspirator. Hierdoor kan deze zich stap voor stap aan ons openbaren. De methoden zijn geïmproviseerde zang en innerlijk waarnemen. Dit helpt deze weer nauwer te verbinden met de aarde op deze plaats.

Geen voorkennis vereist. Handig is de inleiding te volgen op .

Plaats: De kerk op de Hillegondaberg, Rotterdam-Hillegersberg centrum. Verzamelen bij de ingang Kerkdreef, een zijweg van de Straatweg.

Tijd: Zaterdag 22 Februari van 11 – 13 uur, inloop vanaf 10.30 uur.

Kosten: € 25, -.

Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

_______________________________

 

Opstellingen van bomen en stenen in verband met hun plaats in de kosmos

MineralenBomen en stenen worden door verschillende systemen aangewezen als bemiddelaren van de krachten uit de kosmos, van de planeten en sterrenbeelden. Dat kan verwarrend zijn, daar de toewijzingen niet altijd eenduidig zijn. Terwijl al het geschapene uit een specifieke hoek van de kosmos komt. Bij deze opstellingen, afgeleide van de familie opstellingen, worden de bomen en stenen apart opgesteld en gevraagd uit welke hoek van de kosmos zij komen. En wat hun taak op aarde is. Dat geeft interessante en nieuwe invalshoeken als je met hun krachten en wezen wilt werken.

Dit is een experimentele opstelling, je eigen vragen zijn zeer welkom. De opstellingen worden geleid door Ferry van der Loos, professioneel opsteller, in samenwerking met Nicolaas de Jong, astrosoof.

Tijd: vrijdagavond 21 Februari van 20 – 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland.
Entree: € 15, –
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

______________________________________

 

Weekendcursus Werken met de Aarde Elementwezens

BoomfaunNa een algemene inleiding in de elementwezens nemen we eerst onze eigen organen als zielsruimten waar, waarmee we ons hele wezen aansturen. Dit gebeurt op basis van muziek en met meditaties.  Hierna gaan we waarnemen in en door de vier elementen heen de natuurgeesten die hierin werkzaam zijn. Dit weekend zijn het de aardewezens, die werkzaam zijn in de vormen in de natuur en er het leven in onderhouden. We gaan de aardewezens eerst in onszelf ervaren, en daarna in de natuur. Dit geeft je handvatten om aan je eigen vormen en levensstromenk die van huizen of landschappen te kunnen werken.

Elk weekend behandelt een van de vier elementen en hun wezens. Methoden zijn improviserend zingen, bewegen, waarnemen en boetseren.

Klik hier voor meer informatie.

Tijd: het weekend van 29 Februari, 1 Maart, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland.

Tijd: het weekend van 7 en 8 Maart, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.
Plaats: Christengemeenschap Groningen, Lauwersstraat 3, Groningen.

Kosten: € 150, – per weekend. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

_________________________________________

 

Introductiedag opleiding Astrofonie

Op deze dag maak je kennis met de elementen ritme, maat en toonsoorten, waar we op een speelse wijze mee omgaan. Zo kun je je inleven voelen in de innerlijke processen die deze in je teweeg brengen in je ziel en hele wezen. We ervaren en boetseren onze ervaringen uit.

Tijd: van zondag 26 April van 10 – 17 uur (de opleiding vangt aan op 1 Februari)
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland. Vanaf snelweg A15 tussen Gorkum en Rotterdam afslag Papendrecht. Hier de borden volgen N214/N481 naar Nieuw Lekkerland. De weg helemaal uitrijden tot aan de Lekdijk, hier naar links, even voorbij de 2e rotonde. OV: buslijn 489 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam/buslijn 361 vanaf Dordrecht CS.
Kosten: € 45, –

Meld je van tevoren aan via 06-40228769, email [email protected]

___________________________

 

Introductiedag opleiding Innerlijke Ontwikkeling

Op deze dag leer je enige ingangen te vinden in de elementwerelden en in jezelf. We leven ons in binnen weersgesteldheden en zingen deze vanuit de kleuren; dat stemt je ziel af op de werelden van de elementen. Dan gaan we een plant waarnemen in zijn elementen, zingen de ontwikkeling ervan bijeen en ervaren hierin de elementwezens.

Vervolgens keren we de blik naar binnen en ervaren onze binnenwereld aan de hand van een zintuigindruk. Wat dat in je doet, boetseren we stap voor stap uit. Zo kom je binnen in de wereld van je eigen organen die je stemmingen bepalen. En kom je tot aan je eigen idealen. En deze weg door de organen en ook chakra’s gaan we spelenderwijze langs.

Tijd: zaterdag 16 Mei van 10 – 17 uur (de opleiding vangt aan op 8 Februari)
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland. Vanaf snelweg A15 tussen Gorkum en Rotterdam afslag Papendrecht. Hier de borden volgen N214/N481 naar Nieuw Lekkerland. De weg helemaal uitrijden tot aan de Lekdijk, hier naar links, even voorbij de 2e rotonde. OV: buslijn 489 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam/buslijn 361 vanaf Dordrecht CS.
Kosten: € 50, –

Meld je van tevoren aan via 06-40228769 of email [email protected]

____________________________________

 

Introductiedagopleiding Werken met je Sterrenkleed

Op deze dag maak je kennis met de werkingen van de sterrenbeelden in en om je heen. We werken vanuit hun vorm, hun klanken en maken bewegingen van een van hen. Hierop leven we ons in binnen dit sterrenbeeld en boetseren onze innerlijke gewaarwordingen uit, waarop we komen tot het ideaal dat deze specifiek in ons aanlegt. Dit geeft je een indruk van wat je in de opleiding te wachten staat.

Tijd: zondag 21 Juni van 10 – 17 uur

Plaats: Lekdijk 267, Nieuw-Lekkerland, nabij Rotterdam.

Kosten: € 50, –

Meld je van tevoren aan via 06-40228769, email [email protected]

____________________________

 

 

 

Herhaalde projecten:

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Onder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Op aanvraag
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland. Vanaf snelweg A15 tussen Gorkum en Rotterdam afslag Papendrecht. Hier de borden volgen N214/N481 naar Nieuw Lekkerland. De weg helemaal uitrijden tot aan de Lekdijk, hier naar links, even voorbij de 2e rotonde. OV: buslijn 489 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam/buslijn 361 vanaf Dordrecht CS.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

 

____________________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Lekdijk 267, Nieuw-Lekkerland.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

____________________________

Terug naar boven                                                                  Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten