Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik  hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

 

Geplande Activiteiten:

 

 

Bijeenkomst van de Widar Gemeenschap i.v.m. de eerste advent

We werken in ons voor hoe we de adventstijd en aankomende kersttijd innerlijk kunnen voorbereiden met afstemming en gesprek. Voor meer informatie en aanmelding klik hier.

Tijd: zondagavond 27 november van 20 – 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Zuid. Nabij treinstation Rotterdam-Zuid en A16.

Entree: Vrijwillige bijdrage.

_____________________________________________________

 

Scholingsdag Mensenzoon

We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de chakra’s en hun bladen. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn.

Tijd: zaterdag 10 december van 10 – 17 uur. Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Feijenoord. Nabij station R’dam Zuid en de A16.
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

__________________________________________________

 

Bijeenkomst van de Widar Gemeenschap i.v.m. de winterzonnewende

We stemmen ons af op de werkingen en waarnemingen in onszelf en onze bezigheden het afgelopen jaar, en kijken vooruit naar hoe we de toekomst zouden willen inrichten voor onszelf en met elkaar. Voor meer informatie en aanmeldingklik hier.

Tijd: woensdagavond 21 december van 20 – 22.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur

Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Zuid. Nabij treinstation Rotterdam-Zuid en A16.

Entree: Vrijwillige bijdrage.

_____________________________________________________

 

Kerstbeleving van de nieuwe ik-impuls voor het komende jaar

Rond middernacht krijg je een nieuwe impuls om uit te werken het aankomende jaar. De twaalf heilige nachten erna vertellen je over de maanden van dat nieuwe jaar en hoe die impuls erin zal kunnen uitwerken.

We beleven eerst de verschillende warmtesoorten, de werktuigen voor je individuele geest. Naar middernacht wordt iedereen geleid met muziek naar zijn specifieke warmtesoort, waarin hij of zij improviserend zingt. Rond 12 uur verstillen we, mediteren en nemen waar. Ieder gaat hierna zwijgend naar bed. Bij het ontbijt vertellen we elkaar onze innerlijke bevindingen.

Tijd: zaterdagavond 24 december vanaf 20 uur. Wil je meedoen aan de pot luck, vanaf 18 uur, neem dan wat lekkers mee.
Zondagochtend 25 december: gezamenlijk ontbijt, door ons verzorgd.
Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Feijenoord. Nabij station R’dam Zuid en de A16.
Kosten: € 70, – .

__________________________________________________

 

Herhaalde projecten:

 

Open Atelier: een yoga door de zintuigen met boetseren

pastedGraphic_5.png

Je eigen binnenwereld is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Wanneer je echter een zintuigindruk heel bewust in je na gaat, kun je hier vat op krijgen. We doen dat met gerichte boetseeropdrachten, waarbij je meditatief je handen laat werken. Zo ontdek je paden in jezelf. En ontstaat er een yoga door de zintuigindrukken naar je organen, chakra’s en wat er in je wil leeft aan weerstanden en idealen.

Je leert paden in jezelf gaan, waardoor je ook in het dagelijkse leven meer mogelijkheden hebt om te reageren op situaties. En je groeit hierdoor innerlijk. We werken met de 12 zintuigen naar onze binnenwereld toe.

Tijd: Dinsdagavonden van 20 – 22.30 uur
Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Zuid. Nabij treinstation Rotterdam-Zuid en de A16.
Kosten: € 15, – , inclusief materialen.

___________________________

 

Open Atelier: werken met en door je organen met muziek, beweging en boetseren 

Je eigen binnenwereld van organen is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Toch bepalen zij sterk onze stemmingen en wijzen van reageren op nieuwe impulsen. Leer je hun werkingen kennen, dan kun je dit toepassen op jouw wijze van reageren. Je wordt er meester over in plaats van dat je je constant door bepaald gedrag laat beheersen dat je niet verder brengt.

We beleven de organen eerst in klanken en ritmen, waardoor we ze innerlijk tot ervaringen en een landschap worden. Dan krijg je biografische vragen naar een van de organen, die je met boetseren stap voor stap bewust kunt maken. Zo ontstaat een yoga van de organen: je leert de weg in jezelf kennen en ook gaan.

Tijd: Donderdagavonden om de andere week van 20 – 22.30 uur
Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Zuid. Nabij treinstation Rotterdam-Zuid en de A16.
Kosten: € 15, – , inclusief materialen.

___________________________

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Onder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Op aanvraag
Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Zuid. Nabij treinstation Rotterdam-Zuid en de A16.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email jaspisschool@gmail.com.

____________________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Persoonshaven 402, Rotterdam-Zuid. Nabij treinstation Rotterdam-Zuid en de A16.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email jaspisschool@gmail.com

____________________________

Terug naar boven                                                                  Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten