Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

 

Geplande Activiteiten:

Weekendcursus Werken met Elementwezens: de vuurwezens

Na een algemene inleiding in de elementwezens nemen we eerst onze eigen warmtesoorten waar, waarmee we ons hele wezen aansturen. Hierna gaan we waarnemen in en door de vier elementen heen de natuurgeesten die hierin werkzaam zijn. Dit weekend zijn het de vuurwezens, die werkzaam zijn in rijping, bloei, zaadvorming en vertering. We gaan daartoe de natuur in. Dit geeft je handvatten om aan je eigen levensstromen en die van huizen of landschappen te kunnen werken.

Elk weekend behandelt een van de vier elementen en hun wezens. Methoden zijn improviserend zingen, bewegen, waarnemen en boetseren.

Klik hier voor meer informatie.

Tijd: Het weekend van 24 en 25 Augustus van 10 – 17 uur

Plaats: Christengemeenschap Groningen, Lauwersstraat 3

Kosten: € 150, -. Reductie in overleg.

___________________________

 

Scholingsdagen Mensenzoon

Deze vierde serie scholingsdagen gaan we door de sterrentekens van de dierenriem heen en werken met de krachten van de sterrenbeelden ten noorden en zuiden hiervan als ontwikkelingspulsen voor onze ziel en geest. Onze idealen dus, en hoe we die door onze lotusbloemen heen vorm kunnen geven. Elke scholingsdag nemen we een dieren­riemteken als focus van deze ontwikkeling.
We zullen ‘s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan het orgaanproces en de bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ‘s Middags werken we aan de gebaren van de sterrenbeelden als toekomstimpulsen, en boetseren hiervan het innerlijke deugdgebaar uit.

Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Tijd: Zater/zondagen van 10 – 17 uur: 31 Augustus Waterman, 22 September Vissen.
Plaats: Het Dagelijks Bestaan, GG Net Warnsveld, aan de Kerkhofweg, eindpunt buslijn 80 vanaf Zutphen CS.
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

___________________________

 

Opleiding Astrofonie: Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Uitleg over de horoscoop als beeld voor de mens in zijn vier lichamen. Hierna werken we met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de toonaarden van de planeten in de dierenriem. We beleven op speelse wijze de verschillende onderdelen, en werken toe naar het beleven van de onderdelen van de geboorte-horoscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. We boetseren gericht deze gewaarwordingen uit. Zo leer je handvatten voor zelfscholing en therapie. Ook voor muziektherapeuten.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur; 9 weekends Data: Vanaf 7, 8 September. klik hier voor het gehele programma

Introductiedag: Zaterdag 17 Augustus, kosten € 45, –

__________________________________

 

Opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk Blok I

We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de chakra’s en hun bladen. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn.

Tijd: een weekend in de maand; zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Klik hier

Blok 1 vanaf 15, 16 September. klik hier voor de hele opleiding

Blok 2 vanaf 2, 3 Mei 2020. Data volgen.

Plaats: Oud Verlaat nabij Rotterdam. Locatie op aanvraag.

Kosten:  € 150, – per weekend / maand.

Introductiedag: Zondag 18 Augustus, kosten € 45, –

___________________________________

 

Workshop Je organen beleven met de ritmen en klanken van de planeten

Onze organen bepalen onze stemmingen door de dag heen en sturen onze wilsimpulsen naar ons bewustzijn door het gevoel heen. Normaliter ben je je hier niet van bewust. Door echter je organen in klanken en ritmen te beleven, kun je hier wel contact mee maken. En zo kun je je gedragingen leren aanpassen wanneer die niet meer adequaat zijn. Je leert er de weg mee in jezelf gaan. We nemen onze organen mee als innerlijk planeetstelsel. De ritmen van de planeten hebben ook hun weerslag in onze organen. En door deze aan te wenden, vind je in jezelf deze wegen.

In deze workshop gaan we verkennend en op een speelse wijze deze orgaanwerkingen in klanken en ritmen beleven. Je zult versteld staan van je eigen innerlijk leven en mogelijkheden.

Tevens geeft het je handvatten om op een nieuwe manier met muziek om te kunnen gaan. De workshop is een aanzet om een muziekgroep op te richten die deze muziek vanuit deze ritmen en klanken maakt. Composities zijn voorhanden. Voel je je aangesproken? Meld je aan.

De voertalen zijn Duits en Engels.

Tijd: Zaterdag 21 September van 10 – 14 uur
Plaats: Centrum Enkidoe, Oudewand 13, 7201 LJ Zutphen, 3 min vanaf CS Zutphen..
Kosten: € 50, –

______________________________________

 

Boekpresentatie van ‘De Sterrenhemel als Basis voor de Ontwikkeling van Mens en Aarde’ van Nicolaas M. de Jong

Dit boek beschrijft waarom we de sterren vaak dichtbij kunnen voelen, en hoe de sterrenbeelden in ons werkzaam zijn als de krachten van onze idealen. Het geeft handige werktuigen om deze krachten in jezelf te leren ontdekken, door je eigen ziel en organen heen, en ook hoe je hiermee d.m.v. landschapsheling de engelen van de sterren kunt helpen om zich opnieuw met de aarde te verbinden.

In deze presentatie neemt de schrijver je mee door je eigen lichamen en organen middels een muzikale klankreis. Je beleeft hoe de sterrenbeelden in je werken als ideaalkrachten, en zo vorm je je een beeld van hun werkingen.

Daarnaast laat Nicolaas enige van zijn instrumenten zien en horen, die zijn gevormd naar de sterrenbeelden van de dierenriem, en die je helpen om je ziel hierop af te stemmen.

Dit is een interactieve middag, waarin Jac Net de schrijver zal interviewen. Er wordt ook gericht op vragen ingegaan. Het betreft een vernieuwde vorm van antroposofie.

Na afloop kun je het boek kopen en wordt het gesigneerd door de schrijver.

Plaats:            Ontmoetingscentrum Enkidoe, Oude Wand 13, 7201 LJ Zutphen. 3 min. lopen vanaf CS.

Tijd:               Zaterdag 21 September van 14.30 – 17 uur

Entree:           € 7,50. Geef je van tevoren ajb op via 06-40228769 of [email protected]

___________________________________________

 

Opleiding Werken met Elementwezens

Deze opleiding bestaat uit 4 weekends. Na een algehele inleiding in het werken met elementwezens, en enige basale oefeningen, gaan we elk weekend waarnemen in een specifiek element, de levens-vormkrachtenwereld die daarachter steekt en de groepen van elementwezens die je hierin tegen kunt komen.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Data: 28 en 29 September, 26 en 27 Oktober, 23 en 24 November, 21 en 22 December  
Plaats: Oud Verlaat, nabij Rotterdam-Ommoord.
Kosten: € 150, – per weekend

___________________________________________

 

Introductiedag opleiding Astrofonie

Op deze dag maak je kennis met de elementen ritme, maat en toonsoorten, waar we op een speelse wijze mee omgaan. Zo kun je je inleven voelen in de innerlijke processen die deze in je teweeg rengen in je ziel en hele wezen. We ervaren en boetseren onze ervaringen uit.

Tijd: van zondag 19 Oktober van 10 – 17 uur
Plaats: Pijlstoep 21, Alblasserdam. Op loopafstand van de waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht, dichtbij de A 16.
Kosten: € 45, –

Meld je aan via 06-40228769, email [email protected]

___________________________

 

Introductiedag opleiding Innerlijke Ontwikkeling

Op deze dag leer je enige ingangen te vinden in de elementwerelden en in jezelf. We leven ons in binnen weersgesteldheden en zingen deze vanuit de kleuren; dat stemt je ziel af op de werelden van de elementen. Dan gaan we een plant waarnemen in zijn elementen, zingen de ontwikkeling ervan bijeen en ervaren hierin de elementwezens.

Vervolgens keren we de blik naar binnen en ervaren onze binnenwereld aan de hand van een zintuigindruk. Wat dat in je doet, boetseren we stap voor stap uit. Zo kom je binnen in de wereld van je eigen organen die je stemmingen bepalen. En kom je tot aan je eigen idealen. En deze weg door de organen en ook chakra’s gaan we spelenderwijze langs.

Tijd: van zondag 20 Oktober 10 – 17 uur
Plaats: Pijlstoep 21, Alblasserdam. Op loopafstand van de waterbus tussen Rotterdam en Dordrecht, dichtbij de A 16.
Kosten: € 45, –

Meld je aan via 06-40228769, email [email protected]

____________________________________

 

Herhaalde projecten:

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Onder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Op aanvraag
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

____________________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Pijlstoep 21, 2953 CS Alblasserdam.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

____________________________

Terug naar boven                                                                  Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten