Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

 

Geplande Activiteiten:

 

Begeleider bij de ‘Great Gathering’ van elementwezens op Ecolinie, in de franse Vogezen, van 5 – 12 Augustus. Voor informatie en aanmelding klik hier.

______________________________________

Scholingsdag Mensenzoon

Deze vierde serie scholingsdagen gaan we door de sterrentekens van de dierenriem heen en werken met de krachten van de sterrenbeelden ten noorden en zuiden hiervan als ontwikkelingspulsen voor onze ziel en geest. Onze idealen dus, en hoe we die door onze lotusbloemen heen vorm kunnen geven. Elke scholingsdag nemen we een dieren­riemteken als focus van deze ontwikkeling.
We zullen ‘s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan het orgaanproces en de bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ‘s Middags werken we aan de gebaren van de sterrenbeelden als toekomstimpulsen, en boetseren hiervan het innerlijke deugdgebaar uit.

Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Tijd: Dinsdag van 10 – 17 uur 18 Augustus Leeuw.
Plaats: Stationsstraat 5, Waddinxveen. Tegenover het station.
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

___________________________

 

22 t/m 28 Augustus: Workshops en lezing op het Eigentijds Festival op Ecolonie, in de franse Vogezen. Klik hier voor het programma.
___________________________________________________

 

Opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk Blok I

We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de chakra’s en hun bladen. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn.

Tijd: een weekend in de maand; zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Klik hier

Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.

Blok 1 vanaf 12 en 13 September. klik hier voor de hele opleiding

Blok 2 vanaf Mei 2021.

Kosten:  € 150, – per weekend / maand.

Meld je van tevoren aan via 06-40228769, email [email protected]

________________________________

 

Introductie tot de opleiding Astrofonie

Op deze dag maak je kennis met de elementen ritme, maat en toonsoorten, waar we op een speelse wijze mee omgaan. Zo kun je je inleven voelen in de innerlijke processen die deze in je teweeg rengen in je ziel en hele wezen. We ervaren en boetseren onze ervaringen uit.

Tijd: donderdag 10 September van 10 – 17 uur. De opleiding vangt aan op 19 en 20 September.
Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.
Kosten: € 50, –

Meld je van tevoren aan via 06-40228769, email [email protected]

Voor informatie over de opleiding, klik hier.

___________________________________

 

Online interactief interview met Nicolaas de Jong

Thema: Wat kun je doen met elektromagnetische straling?

Tijd: 17 September van 20 – 21.30 uur. Entree gratis. Voor meer info en aanmelding klik hier.

_______________________________

 

Opleiding Astrofonie: Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Uitleg over de horoscoop als beeld voor de mens in zijn vier lichamen. Hierna werken we met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de toonaarden van de planeten in de dierenriem. We beleven op speelse wijze de verschillende onderdelen, en werken toe naar het beleven van de onderdelen van de geboorte-horoscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. We boetseren gericht deze gewaarwordingen uit. Zo leer je handvatten voor zelfscholing en therapie. Ook voor muziektherapeuten.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur; 9 weekends

Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.

Data: Vanaf 19 en 20 September.  klik hier voor het gehele programma

Meld je voor 12 September aan via 06-40228769, email [email protected]

__________________________________

 

Opleiding Werken met je Sterrenkleed

Je leert de sterrenbeelden te herkennen door je eigen orgaanprocessen heen. Je leert te werken met de sterrenbeelden in en om je heen. We werken vanuit hun vorm, hun klanken en maken bewegingen van een van hen. Hierop leven we ons in binnen dit sterrenbeeld en boetseren onze innerlijke gewaarwordingen uit, waarop we komen tot het ideaal dat deze specifiek in ons aanlegt. Deze opleiding bestaat uit vier blokken, en in elk blok volgen we de weg door de sterrenhemel die samenhangt met een van je lichamen, en we brengen je met hen in contact door die lichamen heen (je geest, ziel, levens- en fysieke lichaam). Je maakt een inwijding in de sterren door je eigen wezen heen.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Aanvang blok 1:  17 en 18 oktober.

Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.

Kosten: € 150, – per weekend

Meld je voor 10 Oktober aan via 06-40228769, email [email protected] Je krijgt dan de inlogcodes toegestuurd.

____________________________

 

Interactief interview met Nicolaas de Jong
Thema: Hoe gaan we verder met duurzaamheid om de aarde te redden?
Tijd: 22 Oktober van 20 – 21.30 uur. Entree gratis. Voor meer info en aanmelding klik hier.
______________________________________

 

Weekendcursus Werken met de Lucht-Licht Elementwezens

SilfenWe werken een weekend per seizoen aan de verschillende groepen elementwezens, telkens achter een groep. Dit keer werken we aan de wezens van licht/kleur en licht. Daartoe beleef je eerst de werkingen van klanken en kleuren in jezelf, en dan gaan we werken aan de verschillende groepen. Je leert ze waarnemen op je eigen manier, en kunt dit toepassen in je eigen leefomgeving. Voor meer info klik hier.

Tijd: het weekend van 31 oktober en 1 november, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.

Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.

Kosten: € 150, –. Overnachting mogelijk voor € 25, – per nacht.

Meld je voor 25 Juli aan via 06-40228769, email [email protected]

___________________________________

 

 

 

Herhaalde projecten:

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Onder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Op aanvraag
Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

 

____________________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Stationsstraat 5, 2741 HN Waddinxveen. Tegenover het treinstation.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

____________________________

Terug naar boven                                                                  Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten