Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

Geplande Activiteiten:

 

 Worskhop Beleef sterrenbeeld Kleine Hond door jezelf heen

Een muzikale belevenisPlaneetchakra's

Op deze avond gaan we meditatief improviserend zingen op basis van de muziek van een van onze organen. Hierna stellen we ons het sterrenbeeld Andromeda voor, dat met de ik-ontwikkeling van doen heeft, beleven deze weer meditatief improviserend met zang, en wisselen onze belevingen uit.

Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg. Voorbij het St. Franciscus Gasthuis.
Tijd: donderdag 19 April van 20 – 22.30 uur. 
Kosten: €15.
Informatie en aanmelding: [email protected] of 06-40228769

________________________________________

Voorbereidingsweekend voor landschapswerk met sterren engelen

ZANGDEVAAankomende zomer organiseren we drie landschapsprojecten in Nederland en België, in midden Duitsland en in Schotland. In dit weekend krijg je een inleiding en handvatten om gedegen te kunnen waarnemen en doen tijdens die reis. Deze of een soortgelijke voorbereiding (zoals de opleidingen ‘Innerlijke Ontwikkeling’, ‘Astrosofie en Sterrenwegen’ of ‘Astrofonie’) zijn voorwaarde voor deelname.

Programma:

Vrijdagavond: Inleiding in landschapswerk en sterrenwerkingen

Zaterdag: innerlijk werk handvatten leren; 7 stappen, orgaanproces, chakra werking

Zondag: Het beleven van elementwezens en de landschapsengel in haar energetische eenheid; een sterrenbeeld ervaren op verschillende wijzen; in klank en ritme, boetseren naar ideaal en deugdgebaar toe, gebaren maken op muziek, improviserende zang naar een sterrenbeeld. Oefenen bij de Hillegondaberg in Rotterdam aan sterrenbeeld Duif.

Tijd: vrijdagavond 20 April van 20 – 22.30 uur, zaterdag 21 en zondag 22 April van 10 – 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam
Kosten: € 150, – inclusief koffie, thee, materialen. Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

_________________________________

 

Inwijding in de dierenriem sterrenweg: de ontwikkeling van je ik

4. DierenriemwegDeze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de innerlijke organen middels klanken en ritmen. Hierna werken we aan enige belangrijke sterrenbeelden van deze middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en werken stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. De klei om dit uit te boetseren met gerichte vragen is daarbij een hulpmiddel. Hierna doen we de inwijding in de noordelijke sterrenweg, en vragen de engel van de noordelijke sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. Dat heeft te maken met het inzien van de mogelijkheden in groei van het (astrale) bewustzijn van de mensheid, en waar wij zelf staan, waaraan we nog hebben te werken. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek. Hierna werken we nog aan een of meer sterrenbeelden naar wens. Voor uitgebreider info klik hier.

Tijd: zondag 22 April 2018 van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

__________________________________________

 

Midweek cursus ‘Inwijding in vijf levensbomen i.v.m. Schip Argo en de noord-polaire sterrenbeelden’

met muziek, zang, beweging en boetseren

Schip Argo in kleurenDe vijf deelsterrenbeelden van het zuidelijke sterrenbeeld Schip Argo vormen het centrum van onze Melkweg, dat wil zeggen onze kosmische levensstroom. Ze hebben elk van doen met een van de levensbomen in ons, die zich hebben verdicht tot innerlijke levensstructuren, zoals de longboom, de zenuw-zintuigboom, de bloedvatboom enz. Ze staan nabij de zuidpool van onze aarde, en als zodanig hebben zij hun tegenpolen in de vijf noord-polaire sterrenbeelden, die meer de astrale ofwel bewustzijnskant van onze levensbomen vertegenwoordigen. De sterrenbeelden van deze weg kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We beleven deze sterrenbeelden een voor een in ons door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna maken we de gebaren van het betreffende sterrenbeeld, op basis van diens muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Er volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze zuidelijke sterrenweg aan de bron van de Melkweg. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van het water, daar die met het dragen van het leven van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur, 14 – 18 Mei ‘18.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 25 Mei, 1, 8, 15, en 22 Juni. Inwijdingsdag: zaterdag 30 Juni.
Plaats:
 Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 300, – inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag € 70, – . Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

_______________________________________

 

Workshop Engelen beleven door de elementwezens heen

Dans met rituele devaMet Pinksteren is de hemel met zijn wezens heel dichtbij. Ook is de natuur geheel ontloken. De engelen hebben de elementwezens geschapen, die in de natuur werkzaam zijn. We gaan op deze dag de engelen beleven door hun elementwezens heen. Daartoe stemmen we ons af op de levenswerelden waarin zij leven met ritmen. Vervolgens zingen we met gerichte improvisaties naar de engelengroepen heen. Zo doorlopen we een voor een de sferen waarin de engelen huizen, nemen innerlijk waar en vertellen elkaar onze waarnemingen. We herverbinden onszelf met hun werelden, waarin we zelf ook thuis horen..

Tijd: maandag 2e Pinksterdag 21 Mei van 10-17 uur
Plaats: Schijndel.
Kosten: € 60, – inclusief koffie, thee, materialen. Neem je eigen lunch mee.

___________________________________________

 

Ondersferenwerk bij monument voor overleden soldaten in Indonesië; te Roermond

vredesmonument1Na de Tweede Wereldoorlog voerde het Nederlandse leger strijd tegen opstandige Indonesiërs, totdat het land in 1947 onafhankelijk werd. Die strijd ging van beide zijden vaak gepaard met wreedheden en ook zwarte magie. De overleden soldaten, wier naam op het monument zijn ingeschreven, zitten door invloeden van de loges ook nu daar vast, en een aantal ervan zijn sowieso getraumatiseerd door hun ervaringen, waardoor zij niet verder komen. Hierdoor wordt de landschapsengel ter plekke en haar elementwezens onnodig belast, en blijven wij als Nederlanders opgezadeld zitten met de negatieve invloed die hiervan uitgaan.

Door hier werk in de onderaardse sferen te gaan doen met de gevallen engelen en hun wezens, worden deze negatieve effecten omgekeerd, de overleden soldaten bevrijd en de natuurwereld weer energetisch gereinigd. Hierbij zie je tegelijk waar de verstrikkingen zitten, en kunt deze ten positieve helpen om te vormen. We werken een voor een de onderaardse sferen af door gerichte ritmische spreuken die ons hierop doen afstemmen. Daarbij kun je de gevallen engelen en hun wezens ontmoeten en een andere opdracht geven die meer op de algehele ontwikkeling is afgestemd. En je leert hierdoor je eigen onheldere zijden kennen die normaliter de dubbelganger wordt genoemd. Voor informatie over het monument te Roermond zie  http://www.nim-roermond.nl/.

Tijd: zaterdag 2 Juni van 10 – 18 uur en zondag 3 Juni van 10 – 14 uur.
Plaats: Vanuit de parkeerplaats van het Nationaal Indië-monument 1945-1962, Maastrichterweg 19, 6041 NZ Roermond.
Kosten: € 120, – . Als je van ver komt kun je overnachten, zoals op camping Resort Marina Oolderhuuske, voor tent, stacaravan of (al of niet drijvend) huisje. Zie hun website. Adres Oolderhuuske 1,
6041 TR Roermond
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

____________________________________

 

 Introductieweekend opleiding Astrosofie

Na een inleiding beleef je enige elementen van deze opleiding.

Tijd: vrijdagavond 15 Juni 19.30 uur – zondag 17 Juni 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 125, – inclusief koffie, thee, materialen.

_____________________________

 

Weekendcursussen Werken met Elementwezens

Dans met rituele devaWe nemen waar in en door de vier elementen heen de natuurgeesten die hierin werkzaam zijn. Dit geeft je handvatten om aan je eigen levensstromen en die van huizen of landschappen te kunnen werken.
Elk weekend behandelt een van de vier elementen en hun wezens. Methoden zijn improviserend zingen, bewegen, waarnemen en boetseren.

Tijd: een weekend per seizoen, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Data: 23, 24 Juni, 6 en 7 Oktober 2018, 19 en 20 Januari, 30 en 31 Maart 2019
Plaats: Vanuit Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam.
Kosten: € 550, – in zijn geheel vooraf of € 150, – per weekend. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

____________________________________________

 

Inwijding in de zuidelijke sterrenweg: het Schip Argo in verbinding met de levensbomen

ORGALLDeze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de vijf innerlijke organen middels klanken en ritmen, volgens de vijf noord-polaire sterrenbeelden. Hierna werken we aan enige sterrenbeelden uit het sterrenbeeld Schip Argo middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en boetseren stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. Hierna doen we de inwijding in deze zuidelijke sterrenweg, de kern van de Melkweg als levenscentrum, en vragen de engel van deze meest zuidelijke sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. We vragen de warmtewezens of zij ons willen begeleiden op die weg. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek. Voor uitgebreider info klik hier.

Tijd: zondag 30 Juni van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

__________________________________________________

 Cursussen en lezingen op het Eigentijds Festival

Tijd: van 30 Juni – 7 Juli op Ecolonie, Franse Vogezen. Zie www.eigentijdsfestival.nl.

_________________________________

 

Introductieweekend opleiding Astrosofie

Na een inleiding beleef je enige elementen van deze opleiding.

Tijd: vrijdagavond 27 Juli 19.30 uur – zondag 29 Juli 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 125, – inclusief koffie, thee, materialen.

_____________________________

 

 Midweek project ‘Elementwezens en Landschapsheling’ op Schiermonnikoog

Na een algemene inleiding gaan we verschillende elementwezens en hun plaats in het energetische landschap waarnemen.

Tijd: van maandag 6 Augustus van 12 uur tot vrijdag 10 Augustus van 10 – 14 uur.
Plaats: Vanuit camping Seedune, 12 uur verzamelen bij de receptie.
Kosten: € 300, – . Zorg zelf voor overnachting vie VVV Schiermonnikoog.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

______________________________________

 

Weekend workshop Werken met Kosmische Klanken en Ritmen

We gaan werken met de klanken en ritmen die afkomstig zijn van de planeten. Daarbij hoort: De dagstemming zingen, met de muziek van planeten hier tegenaan; het beleven van enige muzikale elementen in maten, ritmen en klankruimten; beleven van je eigen organen in ritmen en klanken, in een innige klankmeditatie; werken in klank en ritme aan de standen van je horoscoop als afspiegeling van je aardse lot. Hiertoe gaan we enkele standen en aspecten zingen en/of spelen. We werken met Rune-instrumenten en klankbeelden. Neem ook je eigen instrument mee.

Deze cursus kan je een indruk geven van de opleiding Astrofonie.

Tijd: zaterdag 18 Augustus en zondag 19 Augustus van 10 – 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 150, –
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

_________________________________

 

Weekendprojecten bij ‘Op de Voshaer’:boerderij-voshaer

Vrijdagavond 31 Augustus van 20-22.30 uur: Lezing ‘Natuurwezens en Landschapshelingen’

In deze lezing met Powerpoint presentatie vertelt Nicolaas de Jong over zijn jarenlange ervaringen met het werken met elementwezens in de natuur en projecten van landschapheling die hij door aanvragen van de natuurwezens heeft ondernomen. De lezing wordt gelardeerd met mooie tekeningen van elementwezens. Aan de hand van vragen uit de zaal wordt de lezing vormgegeven.

Entree: € 7,50

Zaterdag 1 September van 10 – 17 uur: Workshop ‘Elementwezens waarnemen en beleven in hun energetische landschap’

We nemen de elementkrachten van aarde, water, lucht en vuur waar aan de hand van een groeiende plant, leven ons in in de groeiende gebaren ervan, zingen de groei van de plant en boetseren vervolgens uit wat we hebben waargenomen. Zo maak je een eerste verbinding met de natuurwezens die de plant doen ontstaan. Hierna gaan we op en rond het terrein van Op de Voshaer waarnemen hoe de landschapsengel via haar drie punten functioneert. We zoeken verbinding met enige elementwezens binnen haar energetische landschap. Daartoe gebruiken we kunstzinnige methoden, zoals ritmen lopen, ritmische teksten en samenzang. Na de beleving boetseren we ook dit weer uit, om ons zo bewust te worden van hun werkingen. Zo leer je met deze workshop hoe je makkelijk een toegang vindt tot de natuurgeesten in en om je heen.

Entree: € 100, – inclusief biologische lunch

Zondag 2 September van 10 – 17 uur: Workshop ‘Methoden van landschapsheling’

We nemen eerst waar bij de landschapsengel hoe het er energetisch bij staat en of er nog iets mist. Hierna besluiten we met elkaar wat we kunnen doen om haar werkingen te optimaliseren. Dat kan zijn door versterking van enige groepen natuurwezens, maar ook of we nog dieper dienen te werken om gevallen krachten en engelen ten goede om te vormen naar het licht.

Deze workshop geeft je handige tools om zelf in je huis en omgeving helend en harmoniserend aan de slag te gaan.

Entree: € 100, – inclusief biologische lunch

De workshops kunnen onafhankelijk van elkaar worden gevolgd. De lezing bijwonen strekt tot aanbeveling.

Prijs voor een workshop + de lezing € 102,50. Prijs voor het gehele weekend € 190, -Reductie in overleg. Voor verdere informatie en aanmelding zie www.opdevoshaer.com onder de Agenda.

________________________________

 

Opleiding Astrosofie – De sterrenwegen als innerlijke ontwikkeling en hun verbinding met de aardewezens Module I

WarmtekristalIn deze opleiding gaat het om de innerlijke ontwikkeling van sterrenkrachten vanuit onszelf en hier vanuit door de aarde heen, dus met de elementwezens en engelen van Moeder Aarde en die van de kosmos. Een binnen-buiten inwijding die hand in hand gaan. Dit door eerst met oefeningen voor te bereiden, dan met muzikale trancereizen de cursisten naar andere wezens en hun werelden te brengen. Je leert de innerlijke wegen in je kennen door je organen en chakra’s heen en ontwikkelt de innerlijke geestelijke vaardigheden van imaginatie (helderziendheid), inspiratie (helder­voelendheid, helderhorendheid en het bewust sturen van processen) en intuïtie (helder willen: de geestelijke ontwikkelingskiem zien in alle wezens en verschijnselen en deze helpen te ontplooien). Voor het volledige studieprogramma klik hier.

Opzet: Vier modules, die elk samenhangen met een van je innerlijke lichamen en de kiemen die daarin schuilen voor ontwikkeling. (20 ½ maand; ruim 1 ½ jaar)

Module 1: De noordelijke sterrenweg als het pad van de ontwikkeling van het bewustzijn (astraallichaam)
Module 2: De weg langs de zuidelijke Melkweg als ontwikkeling van bewustzijn en vaardigheden in de levenswerelden (levenslichaam).
Module 3: De weg langs de Vloed Eridanus als de weg door de erfelijkheid en voorouders, met de mogelijkheden om je fysieke lichaam en de aardse omstandigheden om te vormen  (fysiek lichaam).
Module 4: De weg langs de dierenriem als mogelijkheden voor je biografische ontwikkeling (geest)

Tijden: elke woensdag, ofwel 2 weekends in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Aanvang weekendopleiding: 22 en 23 September. Aanvang dagopleiding: Vanaf donderdag 6 September.
Kosten: € 300, – per maand / € 75, – per dag. Reductie in overleg. Voor online betalen klik hier.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam. Nabij St Fransiscus gasthuis aan ring Noord.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

_______________________________________________

 

Midweek cursus + Inwijding in de noordelijke sterrenweg

met muziek, zang, beweging en boetseren

1. Noordelijke_sterrenwegDe sterrenbeelden ten noorden hebben elk met een trede van het menselijke bewustzijn van doen: dat loopt van plant- naar diergeljjk, dan zelfbewust en van hieruit uitgroeiend tot dat van een engel en nog hoger. De sterrenbeelden van deze zogeheten ‘Kring van Helden’ kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We beleven deze sterrenbeelden een voor een in ons door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna maken we de gebaren van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af. Er volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze noordelijke sterrenweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de lucht, daar die met het dragen van het bewustzijn van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Voor uitgebreider info klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur,  10 – 14 September 2018.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 21 en 28 September, 5, 12 en 19 Oktober. Inwijdingsdag: zondag 23 Oktober.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam.
Kosten: € 300, -. inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdag en inwijdingsdag: € 70, -. Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

 ____________________________________

 

Inwijding in de noordelijke sterrenweg: de Kring van Helden

Zegel_noordelijke_sterrenwegDeze inwijding wordt ingeleid door het wakker maken van de innerlijke organen middels klanken en ritmen. Hierna werken we aan enige belangrijke sterrenbeelden van deze middels hun klanken en ritmen, maken hun gebaren en boetseren stapsgewijze uit wat zij innerlijk in ons te weeg brengen. Hierna doen we de inwijding in de noordelijke sterrenweg, en vragen de engel van de noordelijke sterrenpoort dat we hem willen volgen in de aanwijzingen die hij ons op onze verdere ontwikkelingsweg kan geven. Dat heeft te maken met het inzien van de mogelijkheden in groei van het (astrale) bewustzijn van de mensheid, en waar wij zelf staan, waaraan we nog hebben te werken. We vragen verbinding met de elementwezens van de lucht. We maken de gebaren van de sterrenbeelden die erbij zijn betrokken op basis van hun muziek. Hierna werken we nog aan een of meer sterrenbeelden naar wens. Voor uitgebreider info klik hier.

Tijd: zondag 23 Oktober van 10 -17 uur
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam nabij ringweg Noord afslag St Fransiscus gasthuis.
Kosten: € 70, – , voor donateurs van stichting Fjodor € 35, -. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

_________________________________________

Herhaalde projecten:

Mensenzoon Scholingsdagen

Ontluikend shamballaDeze derde serie scholingsdagen staat in het teken van bewustwording van onze erfelijkheidsstroom door het fysieke lichaam heen en hoe je jezelf hieruit individueel kunt ontwikkelen. Deze wordt vertegenwoordigd door het sterrenbeeld de Vloed Eridanus en de sterrenbeelden die hier omheen staan.
We zullen ’s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan de orgaanprocessen en bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ’s Middags werken we aan een sterrenbeeld dat staat rond de Vloed Eridanus aan de zuidelijke hemel.
Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Tijd: Zaterdags van 10 – 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg, afslag 14/s112 op A20 ring Noord, St. Franciscus gasthuis. Hieraan voorbij rijden, eerste huis in de hoek.
Cursusleider: Nicolaas de Jong
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

Data scholingsdagen Mensenzoon: 17 Maart Kameleon, 15 April Vlieg, 6 Mei Beeldhouwer, 10 Juni Zuidervis.

_______________________________________

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Kreeft-Schorpioenlier voorOnder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Volgende data: 12 en 26 Februari, 12 en 26 Maart, 9 en 23 April, 7 Mei 2018.
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

____________________________________________________

 

Opleiding Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Astrosofie embleemUitleg over de horoscoop als beeld voor de incarnerende mens in zijn vier lichamen. Hierna wordt gewerkt met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de tonaliteiten van de planeten in de dierenriem. Zo ontstaan beleefbare klankbeelden van de eigen zielsprocessen. We gaan op speelse wijze de verschillende onderdelen beleven, en stap voor stap toewerken naar het beleven van de onderdelen van de geboortehoroscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. Deze gewaarwordingen worden met gerichte opdrachten uitgeboetseerd. Zo ontstaan handvatten voor zelfscholing en therapie. Goed als je meer zelfkennis wilt, en de handvatten om aan jezelf te kunnen werken. Ook voor muziektherapeuten. Meer informatie klik hierDeze opleiding is een vorm van toegepaste astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid die onze verbindingen met de planeten en sterren kan herstellen. Voor video’s over de muziekmethode waar vanuit wij werken klik hier.

Dagopleiding: twee zaterdagen in de maand, van 10 – 17 uur; 18 zaterdagen. Data: 30 September, 14 en 21 Oktober, 11 en 25 November, 9 en 16 December 2017, 20 Januari, 3 en 17 Februari, 3, 17 en 31 Maart, 14 en 28 April, 12 en 26 Mei, 9 en 23 Juni 2018
K
osten: € 1050, – in zijn geheel tot twee weken voor aanvang, of € 150, – per maand. Je betaalt voor alle dagen, ook als je er niet bent. Inhalen op afspraak is mogelijk.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg, afslag s103 op A20 ring Noord, St. Franciscus gasthuis. Hieraan voorbij rijden, eerste huis in de hoek.
Cursusleider: Nicolaas de Jong.
Aanmelden: tel. 06-40228769, email [email protected]

___________________________________

Worskhops Beleef de sterren en planeten door jezelf heen

Een muzikale belevenisPlaneetchakra's

Wist je dat we zijn opgebouwd uit de krachten en werkingen van sterren en planeten? Dat ze in ons zitten invertoverd? Dat ze verstilde klanken in ons zijn?

Je kunt ze beleven door je eigen organen in muziek wakker te maken en zo je weg tot hen door je heen te vinden. Je zult versteld staan wat je allemaal in je hebt als potenties.

Op deze avonden gaan we improviserend muziek maken met verschillende muziekinstrumenten en zingen op basis van een van onze organen. Dan gaan we dansen op de ritmische muziek. Hierna stellen we ons een sterrenbeeld voor, zoals de Grote Beer of Orion, beleven deze weer improviserend met zang, en we maken de gebaren van dat sterrenbeeld. Neem je eigen instrument of trommel mee, en als je die niet hebt, kun je onze instrumenten gebruiken.

Als het mooi weer is en het sterrenbeeld is zichtbaar, gaan we naar buiten en zingen naar dat sterrenbeeld, waardoor je je hart opent. Daardoor kunnen zich de sterrenengelen aan je tonen. Je zult versteld staan wat ze je te vertellen hebben.

Kom je ook? Voorkennis van muziek, planeten en sterren is niet nodig. Een open mind er naartoe wel.

Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg. Voorbij het St. Franciscus Gasthuis.
Tijden: laatste vrijdag van de maand van 20 – 22.30 uur. Volgorde: 19-4 Kleine Hond, 25-5 Grote Hond, 21-8 Duif, 26-9 Orion, 30-10 Haas.
Kosten: €15 per avond. Je kunt elke avond los volgen.
Informatie en aanmelding: [email protected] of 06-40228769

________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

____________________________

Terug naar boven                                                                     Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten