Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

 

Geplande Activiteiten:

Interactieve avond over 5G internet

Binnenkort wordt de 5e generatie van internet over ons uitgestort, wat gepaard gaat met de nodige lobby’s in de Europese, landelijke en lokale politiek.

Wat zijn de voorlopige gevolgen van deze nieuwe soort van elektromagnetische straling, wat voor impact heeft deze op mens, cultuur en natuur? En bovenal: wat kunnen wij er zelf als individuele mensen aan doen? Er is al onderzoek gedaan naar de effecten ervan, op grond waarvan we ons hier meer bewust van kunnen worden.

Op deze avond gaan we op de verschillende aspecten hiervan in, en willen we ons een beeld vormen en handvatten aangeven van wat we ertegen kunnen doen.

Het gesprek wordt geleid door Nicolaas de Jong, kunstenaar, astrosoof en landschapsheler. Hij geeft een opmaat, en we gaan gezamenlijk met deze materie aan de slag.

Waar:         De boerderij van Adriënne en Hagen Jonker, Willemstad 11, Appelscha

Wanneer:   Vrijdagavond 13 December van 19.30 – 22.00 uur (inloop vanaf 19.00 uur)

Deze avond is volgeboekt.

_______________________________________________

 

Weekendcursus Werken met de Lucht/Licht Elementwezens

Silfen

Na een algemene inleiding in de elementwezens nemen we eerst onze eigen organen als zielsruimten waar, waarmee we ons hele wezen aansturen. Dit gebeurt op basis van muziek en met meditaties.  Hierna gaan we waarnemen in en door de vier elementen heen de natuurgeesten die hierin werkzaam zijn. Dit weekend zijn het de licht/luchtwezens, die werkzaam zijn in de kleuren, de stemmingen van het landschap en ook de organisatie van de energetische landschappen. We gaan daartoe de natuur in. Dit geeft je handvatten om aan je eigen levensstromen en stemmingen alsook die van huizen of landschappen te kunnen werken.

Elk weekend behandelt een van de vier elementen en hun wezens. Methoden zijn improviserend zingen, bewegen, waarnemen en boetseren.

Klik hier voor meer informatie.

Tijd: het weekend van 14 en 15 December, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.

Plaats: Christengemeenschap Groningen, Lauwersstraat 3, Groningen.
Kosten: € 150, – per weekend. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

_________________________________________

 

Scholingsdagen Mensenzoon

Deze vierde serie scholingsdagen gaan we door de sterrentekens van de dierenriem heen en werken met de krachten van de sterrenbeelden ten noorden en zuiden hiervan als ontwikkelingspulsen voor onze ziel en geest. Onze idealen dus, en hoe we die door onze lotusbloemen heen vorm kunnen geven. Elke scholingsdag nemen we een dieren­riemteken als focus van deze ontwikkeling.
We zullen ‘s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan het orgaanproces en de bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ‘s Middags werken we aan de gebaren van de sterrenbeelden als toekomstimpulsen, en boetseren hiervan het innerlijke deugdgebaar uit.

Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Er wordt in het Nederlands en het Duits gewerkt.

Tijd: Zater/zondagen van 10 – 17 uur: 21 December Boogschutter, 19 Januari Steenbok.
Plaats: Het Dagelijks Bestaan, GG Net Warnsveld, aan de Kerkhofweg, eindpunt buslijn 80 vanaf Zutphen CS.
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

___________________________

 

Beleving van je nieuwe ik-impuls op kerstavond

We beleven de verschillende warmtesoorten die ons ik ter beschikking heeft om ons gehele wezen aan te sturen. Dat doen we met specifieke ritmen en geïmproviseerde zang. Naar twaalf uur toe werkt ieder aan zijn eigen warmtesoort en beleeft meditatief de inslag van nieuwe geest-impulsen voor het komende jaar. In stilte gaan we slapen en laten dit in de nacht doorwerken. Bij het kerstontbijt vertellen we elkaar onze bevindingen. En deze werken door in de hele kersttijd.

Tijd: 24 December vanaf 20 uur – 25 December 13 uur.

Kosten: € 60, -. Wil je mee avondeten op de 24e, neem zelf eten mee, we doen potluck (vanaf 18 uur). Het ontbijt is inclusief. Meld je aan ivm beperkte slaapplaatsen.

_________________________________________

 

Opleiding Werken met Elementwezens: 1e weekend aardewezens

Deze opleiding bestaat uit 4 weekends. Na een algehele inleiding in het werken met elementwezens en enige basale oefeningen, gaan we elk weekend waarnemen in een specifiek element, de levens-vormkrachtenwereld die daarachter steekt en de groepen van elementwezens die je hierin tegen kunt komen.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van10 – 17 uur. Data: 28 en 29 December 2019 vuurwezens, 15 en 16 Februari aardewezens, 18 en 19 April waterwezens, 18 en 19 Juli 2020 luchtwezens
Plaats: Lekdijk 267, 2957 CL Nieuw Lekkerland. Bus 489 vanaf R’dam-Kralingse Zoom.
Kosten: € 150, – per weekend. Uiterlijk een week van tevoren te betalen via Rune Werkplaats, rek no. NL60 INGB 009 2765 05. Overnachting mogelijk voor € 25, – all in.

___________________________________________

 

Feestelijke opening van ons nieuwe huis en activiteitencentrum

Lekdijk Buiten 1We vonden een nieuwe woon- en werkplek waar ons beider idealen samen kunnen komen: Een losstaand huis met ruime kamers en een mooie, elementaire en losliggende tuin. Deze plek biedt meerdere mogelijkheden voor onze initiatieven. zoals coaching, workshops en het werken met groepen.

Lekdijk Binnen 1Dit willen we feestelijk vieren met korte introductieworkshops, gezamenlijke maaltijd en feestelijke muziek waarbij we de organen met elkaar gaan beleven door liederen, geïmproviseerde zang en instrumentale muziek. Het wordt een interactieve avond waarbij je kunt meebewegen, zingen en/of eenvoudigweg mediteren. Vooral het feestelijke samenzijn is hierbij belangrijk.

Programma:

14 uur aankomst met koffie, thee, een drankje

14.30 – 15.30 uur: eerste workshop: Quantum Touch

15.45 – 16. 45 uur: 2e workshop: beleef de elementwezens aan een plant?

17 – 19 uur: maaltijd en ontmoeting

19.15 – eind: interactief concert en tussendoor een hapje en een drankje

Tijd: Zaterdagmiddag en -avond 4 Januari van 14 – 22.30 uur

Plaats: ons nieuwe ruime huis aan de Lekdijk 267, 2957 CL te Nieuw Lekkerland. Vanaf snelweg A15 tussen Gorkum en Rotterdam afslag Papendrecht. Hier de borden volgen N214/N481 naar Nieuw Lekkerland. De weg helemaal uitrijden tot aan de Lekdijk, hier naar links, even voorbij de 2e rotonde. Of buslijn 498 vanaf Kralingse Zoom in Rotterdam/buslijn 361 vanaf Dordrecht CS. Andere optie: de waterbus vanaf Rotterdam of Dordrecht, bij halte Ridderkerk overstappen op de driehoekspont naar Nieuw Lekkerland. Een stukje langs de dijk teruglopen.

Neem alleen je beste humeur mee.

_______________________________________

 

Introductiedag opleiding Innerlijke Ontwikkeling

Op deze dag leer je enige ingangen te vinden in de elementwerelden en in jezelf. We leven ons in binnen weersgesteldheden en zingen deze vanuit de kleuren; dat stemt je ziel af op de werelden van de elementen. Dan gaan we een plant waarnemen in zijn elementen, zingen de ontwikkeling ervan bijeen en ervaren hierin de elementwezens.

Vervolgens keren we de blik naar binnen en ervaren onze binnenwereld aan de hand van een zintuigindruk. Wat dat in je doet, boetseren we stap voor stap uit. Zo kom je binnen in de wereld van je eigen organen die je stemmingen bepalen. En kom je tot aan je eigen idealen. En deze weg door de organen en ook chakra’s gaan we spelenderwijze langs.

Tijd: zaterdag 11 Januari van 10 – 17 uur
Plaats: Centrum Djoj, Antony Duyklaan 57, 3051 HA Rotterdam. Nabij treinstation R’dam-Noord en ring noord A20.
Kosten: € 50, –

Meld je aan via 06-40228769, email [email protected]

____________________________________

 

Introductiedag opleiding Astrofonie

Op deze dag maak je kennis met de elementen ritme, maat en toonsoorten, waar we op een speelse wijze mee omgaan. Zo kun je je inleven voelen in de innerlijke processen die deze in je teweeg rengen in je ziel en hele wezen. We ervaren en boetseren onze ervaringen uit.

Tijd: van zondag 12 Januari van 10 – 17 uur
Plaats: Centrum Djoj, Antony Duyklaan 57, 3051 HA Rotterdam. Nabij treinstation R’dam-Noord en ring noord A20.
Kosten: € 45, –

Meld je aan via 06-40228769, email [email protected]

___________________________

 

Opleiding Astrofonie: Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Uitleg over de horoscoop als beeld voor de mens in zijn vier lichamen. Hierna werken we met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de toonaarden van de planeten in de dierenriem. We beleven op speelse wijze de verschillende onderdelen, en werken toe naar het beleven van de onderdelen van de geboorte-horoscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. We boetseren gericht deze gewaarwordingen uit. Zo leer je handvatten voor zelfscholing en therapie. Ook voor muziektherapeuten.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur; 9 weekends Data: Vanaf 1 en 2 Februari. klik hier voor het gehele programma

Plaats: Centrum Djoj, Antony Duyklaan 57, 3051 HA Rotterdam. Nabij treinstation R’dam-Noord en ring noord A20.

__________________________________

 

Opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk Blok I

We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de chakra’s en hun bladen. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn.

Tijd: een weekend in de maand; zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Klik hier

Blok 1 vanaf 8 en 7 Februari. klik hier voor de hele opleiding

Blok 2 vanaf Oktober 2020. Data volgen.

Plaats: Centrum Djoj, Antony Duyklaan 57, 3051 HA Rotterdam. Nabij treinstation R’dam-Noord en ring noord A20.

Kosten:  € 150, – per weekend / maand.

___________________________________

 

Herhaalde projecten:

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Onder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Op aanvraag
Plaats: Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

 

____________________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Pijlstoep 21, 2953 CS Alblasserdam.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

____________________________

Terug naar boven                                                                  Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten