Agenda

 

GALRJaspis organiseert cursussen, opleidingen en landschapsprojecten vanuit de astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid. Je kunt ook aanvragen doen voor opleidingen op maat op locatie. Voor deelname aan een van onze initiatieven, klik hier.

Voor herhaalde activiteiten klik hier.

 

 

Geplande Activiteiten:

Volle maan bijeenkomst 

Zaterdag 31 oktober is een blauwe volle maan, dat wil zeggen de tweede volle maan binnen een maand. We gaan deze beleven op de avond. We beginnen met ons af te stemmen door een spreuk en met geïmproviseerde zang en muziek op basis van de werkingen van de zon, maan en planeten op dat moment. Dan geeft iedereen zijn bijdrage en beleven die met elkaar. Tussendoor genoeg ruimte om de ervaringen te delen. Neem je eigen drum en/of muziekinstrument mee. Er zijn er ook aanwezig.

Vooraf voor wie wil hebben we een gezamenlijke maaltijd met potluck. Dat wil zeggen dat je dat meeneemt voor elkaar wat je zelf lekker vindt.

Tijd: Zaterdagavond 31 oktober vanaf 19.30 uur, gezamenlijke maaltijd vanaf 17.30 uur.
Plaats:
Aart van der Leeuwlaan 12, Delft.
Bijdrage: € 10, – . Geef je van tevoren op via [email protected] of tel 06-40228769, uiterlijk tot 30 oktober

_______________________________________

 

Open Atelier: een yoga door de zintuigen met boetseren

Digital Camera

Je eigen binnenwereld is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Wanneer je echter een zintuigindruk heel bewust in je na gaat, kun je hier vat op krijgen. We doen dat met gerichte boetseeropdrachten, waarbij je meditatief je handen laat werken. Zo ontdek je paden in jezelf. En ontstaat er een yoga door de zintuigindrukken naar je organen, chakra’s en wat er in je wil leeft aan weerstanden en idealen.

Je leert paden in jezelf gaan, waardoor je ook in het dagelijkse leven meer mogelijkheden hebt om te reageren op situaties. En je groeit hierdoor innerlijk. We werken met de 12 zintuigen naar onze binnenwereld toe.

Tijd: Dinsdagavonden van 20 – 22.30 uur, vanaf 27 oktober elke dinsdag
Plaats: Aart van der Leeuwlaan 12, Delft.
Kosten: € 15, – , inclusief materialen.

___________________________

 

Open Atelier: werken met en door je organen met muziek, beweging en boetseren 

Je eigen binnenwereld van organen is moeilijk toegankelijk voor het dagelijks bewustzijn. Toch bepalen zij sterk onze stemmingen en wijzen van reageren op nieuwe impulsen. Leer je hun werkingen kennen, dan kun je dit toepassen op jouw wijze van reageren. Je wordt er meester over in plaats van dat je je constant door bepaald gedrag laat beheersen dat je niet verder brengt.

We beleven de organen eerst in klanken en ritmen, waardoor we ze innerlijk tot ervaringen en een landschap worden. Dan krijg je biografische vragen naar een van de organen, die je met boetseren stap voor stap bewust kunt maken. Zo ontstaat een yoga van de organen: je leert de weg in jezelf kennen en ook gaan.

Tijd: Vijdagavonden van 20 – 22.30 uur, vanaf  30 oktober elke donderdag
Plaats: Aart van der Leeuwlaan 12, Delft.
Kosten: € 15, – , inclusief materialen.

___________________________

 

Scholingsdag Mensenzoon

Deze vierde serie scholingsdagen gaan we door de sterrentekens van de dierenriem heen en werken met de krachten van de sterrenbeelden ten noorden en zuiden hiervan als ontwikkelingspulsen voor onze ziel en geest. Onze idealen dus, en hoe we die door onze lotusbloemen heen vorm kunnen geven. Elke scholingsdag nemen we een dieren­riemteken als focus van deze ontwikkeling.
We zullen ‘s ochtends inlevend met behulp van klank en ritmen, spreuken en gebaren werken aan het orgaanproces en de bladen van de relevante lotusbloem, welks gebaren we hierna gaan uitboetseren. ‘s Middags werken we aan de gebaren van de sterrenbeelden als toekomstimpulsen, en boetseren hiervan het innerlijke deugdgebaar uit.

Alleen voor gevorderden in de toegepaste astrosofie, ofwel wanneer je op andere wijze dieper in contact bent gekomen met je eigen orgaanprocessen en chakra’s, en hierin de weg kunt vinden.

Tijd: Zondag van 10 – 17 uur 1 november Schorpioen; 8 december Boogschutter
Plaats: Aart van der Leeuwlaan 12, Delft.
Kosten: € 70, – , inclusief thee, koffie, lunch en materialen.

___________________________

 

Opleiding Innerlijke Ontwikkeling en Landschapswerk Blok I

We gaan leren door de zintuigindrukken heen de weg door de organen en levens-wilsgebieden te herkennen en ook bewust te gaan. Vervolgens welke ontwikkelingsmogelijkheden er schuilen in de chakra’s en hun bladen. Daarnaast leren we te werken met elementwezens en landschapsheling engelen en daarmee landschapsgenezing toe te passen. Zo ontwikkelen we stapsgewijze de kwaliteiten van de mensenzoon in ons, dat wil zeggen de vaardigheden van inspiratie en intuïtie, met en vanuit het imaginatieve bewustzijn.

Tijd: een weekend in de maand; zaterdabg en zondag van 10 – 17 uur. Klik hier

Plaats: Aart van Leeuwenlaan 12, Delft.

Blok 1 vanaf 7 en 8 november. klik hier voor de hele opleiding

Blok 2 vanaf juli 2021.

Kosten:  € 150, – per weekend / maand.

Meld je van tevoren aan via 06-40228769, email [email protected]

________________________________

Opleiding Werken met je Sterrenkleed

Je leert de sterrenbeelden te herkennen door je eigen orgaanprocessen heen. Je leert te werken met de sterrenbeelden in en om je heen. We werken vanuit hun vorm, hun klanken en maken bewegingen van een van hen. Hierop leven we ons in binnen dit sterrenbeeld en boetseren onze innerlijke gewaarwordingen uit, waarop we komen tot het ideaal dat deze specifiek in ons aanlegt. Deze opleiding bestaat uit vier blokken, en in elk blok volgen we de weg door de sterrenhemel die samenhangt met een van je lichamen, en we brengen je met hen in contact door die lichamen heen (je geest, ziel, levens- en fysieke lichaam). Je maakt een inwijding in de sterren door je eigen wezen heen.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Aanvang blok 1:  14 en 15 november.

Plaats: Aart van Leeuwenlaan 12, Delft.

Kosten: € 150, – per weekend

Meld je voor 7 november aan via 06-40228769, email [email protected] Je krijgt dan de inlogcodes toegestuurd.

____________________________

Weekendcursus Werken met de Lucht-Licht Elementwezens

SilfenWe werken een weekend per seizoen aan de verschillende groepen elementwezens, telkens achter een groep. Dit keer werken we aan de wezens van licht/kleur en licht. Daartoe beleef je eerst de werkingen van klanken en kleuren in jezelf, en dan gaan we werken aan de verschillende groepen. Je leert ze waarnemen op je eigen manier, en kunt dit toepassen in je eigen leefomgeving. Voor meer info klik hier.

Tijd: het weekend van 21 en 22 november, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.
Plaats: Aart van der Leeuwlaan 12, Delft.
Kosten:  € 150, – inclusief werkmaterialen. Reductie in overleg.
Aanmelding: tel. 06-40228769, email [email protected]
Betaling: Voor 14 november aan Rune Werkplaats, rek. no. NL60 INGB 0009 2765 05. Gelieve  over te maken o.v.v. ‘cursus elementwezens’.

___________________________________

 

Online interactief interview met Nicolaas de Jong

Thema: Wat kun je doen met elektromagnetische straling?

Tijd: 26 november van 20 – 21.30 uur. Deelname gratis. Voor meer info en aanmelding klik hier.

_______________________________

 

Online kersttraject innerlijke ontwikkeling

Je krijgt hier de gehele Jaspis scholingsweg online aangeboden op:

-meditatieve wijze

-op inspiratief-intuïtieve wijze

Vanaf 29 november, 1e advent t/m 6 Januari, Driekoningen

xx Je kunt natuurlijk nu al beginnen.

Klik hier voor informatie.

__________________________________

 

Opleiding Astrofonie: Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Uitleg over de horoscoop als beeld voor de mens in zijn vier lichamen. Hierna werken we met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de toonaarden van de planeten in de dierenriem. We beleven op speelse wijze de verschillende onderdelen, en werke toe naar het beleven van de onderdelen van de geboorte-horoscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. We boetseren gericht deze gewaarwordingen uit. Zo leer je handvatten voor zelfscholing en therapie. Ook voor muziektherapeuten.

Tijd: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur; 9 weekends

Plaats: Aart van Leeuwenlaan 12, Delft.

Data: Vanaf 28 en 29 november.  klik hier voor het gehele programma

Meld je voor 21 november aan via 06-40228769, email [email protected]

__________________________________

Interactief interview met Nicolaas de Jong
Thema: Hoe gaan we verder met duurzaamheid om de aarde te redden?
Tijd: 17 december van 20 – 21.30 uur. Entree gratis. Voor meer info en aanmelding klik hier.
______________________________________

 

Scholingsseminar Sterrenwerkingen

We gaan vier sterrenwegen langs en de inwerkingen van de verschillende sterrenbeelden hierin als ideaal/fantoomkrachten beleven. We gebruiken daarbij muziek, geïmproviseerde zang en boetseren om de waarnemingen gericht helder te kunnen krijgen.

Tijd: zaterdag 2 Januari 16 uur – woensdag 6 januari 202117 uur

Plaats: Mühlstrasse 3, Babelsberg in Potsdam, Duitsland.

Kosten: € 220, -. Geef je op via tel. 0049-1704689188, email [email protected]

_____________________________

 

Herhaalde projecten:

Cursus Bouw je eigen muziekinstrument

Onder begeleiding van Nicolaas de Jong kun je je eigen organisch gevormde snaarinstrument bouwen: naar model van de Rune-instrumenten, al of niet in samenhang met de eigen horoscoop. Deze zijn gebaseerd op de vormen van de sterrenbeelden. Hierdoor ontstaan organische vormen, die specifieke klankruimten voortbrengen. Bouw je eigen organisch gevormde snaarinstrument.

Mogelijkheden: lier, harp, gitaar, viool, cello. Andere instrumenten in overleg.

Materiaal en werktuigen zijn voorhanden. Hout kan besteld worden. Er wordt gewerkt in een of meerdere van de zeven houtsoorten die met de planeetkwaliteiten samenhangen: kers, iep, berk, es, eik, esdoorn en beuk.

Ervaring in het omgaan met hout niet vereist. Enthousiasme ervoor wel.

Tijd: een maandag om de week, zolang je nodig hebt, op afspraak. Op aanvraag
Plaats: Aart van Leeuwenlaan 12, Delft.
Kosten: € 50, – per maandag + €  125, – materiaalkosten, vooraf te voldoen. Je kunt thuis aan het instrument verder werken. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep.
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

 

____________________________________________________

koor Via Natura

klrzacovOoit gehoopt je door zingen te verbinden met de elementwezens en engelen? Dit koor zingt composities van weersbeelden, zoals de opkomende en ondergaande zon, van natuurwezens, engelen en van innerlijke processen. Deze zijn ontwikkeld tijdens projecten van landschapsheling en innerlijk ontwikkelingswerk. Eraan ten grondslag liggen de klanken en ritmen van de planeten, zoals die in ons en in de natuur werkzaam zijn. De naam betekent letterlijk ‘de Weg van de Natuur’. En die kun je er ook door vinden.
Naast de wekelijkse oefenavonden wordt er tweewekelijks tijdens middagsessies opleiding gegeven in de muzikale onderdelen die eraan ten grondslag liggen:

-maatsoorten als innerlijke werkingen van de planeten, die we hebben verankerd in onze organen. De maatsoorten stellen ons fysiek de begrenzing en richting.
-ritmen waarop de levensprocessen van onszelf en van de natuur verlopen. De ritmevoeten als oerwerkingen voor de levensgebieden.
-toonaarden van de planeten als zielekleuringen, gevoelsstemmingen
-majeur toonladders als geestelijke werkingen
-een horoscoop in klanken en ritmen beleven als handvatten voor innerlijk onderzoek en werken met de natuurwezens
-leren communiceren met natuurwezens en landschapsengelen door middel van klanken en ritmen, en met gerichte muziek (stukken)

We werken elke drie maanden toe naar uitvoeringen van de ingeleefde en ingestudeerde composities.
Dit klankfenomenologische werk is ontwikkeld door Nicolaas de Jong. Voor een impressie, klik hier.
We gaan gaan we stukken natuurweg beleven met muzikale improvisaties, en we nemen een aansluitend koorstuk om in te studeren.

Tijd: We oefenen tweewekelijks vrijdagavond van 19.30 – 22 uur, en doen cursus in de achtergronden een vrijdagmiddag in de maand van 14 – 17 uur.
Kosten per sessie: € 7, 50. Kosten voor middag + avond: € 35, -. Voor de lunch doen we potluck, neem mee wat je zelf lekker vindt om met elkaar te delen, We zorgen voor soep. Kosten muziekmap + materiaal: € 20, -, vooraf te voldoen.
Plaats: Aart van der Leeuwlaan 12, Delft.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

____________________________

Terug naar boven                                                                  Terug naar Rune-Werkplaats

Meest recente berichten