Opleidingen

Voor de lopende opleidingen, klik hier.

Geplande opleidingen:

 

Opleiding Organen en Chakra Klanken en Ritmen vanuit de Horoscoop

Astrosofie embleemUitleg over de horoscoop als beeld voor de incarnerende mens in zijn vier lichamen. Hierna wordt gewerkt met de maatsoorten van de planeten, de ritmevoeten van het leven en de tonaliteiten van de planeten in de dierenriem. Zo ontstaan beleefbare klankbeelden van de eigen zielsprocessen. We gaan op speelse wijze de verschillende onderdelen beleven, en stap voor stap toewerken naar het beleven van de onderdelen van de geboortehoroscoop als een afbeeld van wat er leeft in de eigen ziel. Deze gewaarwordingen worden met gerichte opdrachten uitgeboetseerd. Zo ontstaan handvatten voor zelfscholing en therapie. Goed als je meer zelfkennis wilt, en de handvatten om aan jezelf te kunnen werken. Ook voor muziektherapeuten. Meer informatie klik hierDeze opleiding is een vorm van toegepaste astrosofie, de nieuwe sterrenwijsheid die onze verbindingen met de planeten en sterren kan herstellen. Voor video’s over de muziekmethode waar vanuit wordt gewerkt, klik hier.

Dagopleiding: twee zaterdagen in de maand, van 10 – 17 uur; 18 zaterdagen. Data: Vanaf 15 September tweewekelijks 15, 29 September, 13 en 27 Oktober, 10 en 24 November, 8 en 15 December 2018, 5 en 19 Januari, 2 en 16 Februari, 2, 16 en 30 Maart, 13 en 27 April, 11 Mei, 2019. Inhaal- en oefendagen op afspraak.
K
osten: € 1050, – in zijn geheel tot twee weken voor aanvang, of € 150, – per maand. Je betaalt voor alle dagen, ook als je er niet bent. Inhalen op afspraak is mogelijk.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg, afslag s103 op A20 ring Noord, St. Franciscus gasthuis. Hieraan voorbij rijden, eerste huis in de hoek.
Cursusleider: Nicolaas de Jong.
Aanmelden: tel. 06-40228769, email [email protected]

Introductieweekend: Werken met Kosmische Klanken en Ritmen

Tijd: zaterdag 18 Augustus en zondag 19 Augustus van 10 – 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 150, –. Zie ook onze Agenda
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

 __________________________________________

 

Opleiding Astrosofie – Innerlijke Ontwikkeling en Landschapsheling Blok I

WarmtekristalIn deze opleiding gaat het om de eigen ontwikkeling van vaardigheden in het levenslichaam, de ziel en de geest. Dit houdt onder meer in:

-Leren omgaan met de levenswereld als het werkveld van aarde, ziel en geest.

-Leren omgaan met de wezens die werken in en door de levenswerelden in natuur en technieken; de elementwezens en deva’s.

-Het ontwikkelingswezen in jezelf ontdekken en de wezens die hierin werkzaam zijn. Dwz. de scheppende vermogens ontwikkelen die horen bij de mensenzoon, het innerlijke kind dat uit kan groeien tot een machtige engel

-Werken aan de eigen dubbelganger.

-Praktische toepassingen in leven en werk.

Uitgangspunt vormt de astrosofie en praktische uitwerkingen hiervan door middel van klank- en vormfenomenologie.

Omgaan met de levenswereld betekent de aarde als werkveld voor ontwikkeling te zien en ermee omvormend te leren werken. Het sociale van het groepsproces is daarbij heel belangrijk.

De kunstzinnig-fenomenologische methoden d.m.v. muziek, samenzang, beweging en boetseren helpen de ziel en geest te openen voor de werkelijkheden van helder zien / imaginatie, van helder voelen / inspiratie en van helder willen / intuïtie.

Gedurende de opleiding maakt ieder een opdracht die gericht is op zijn of haar eigen werkveld. Er wordt verwacht dat elke deelnemer in de Blokken II en III thuis werkt aan deze opdracht. Aan het einde wordt deze gepresenteerd.

Er is een studiesyllabus voor elk blok. Geen voorkennis vereist. Wel een open interesse voor leven, ziel en geest. Voor het studieprogramma, klik hier.

De blokken bouwen voort op elkaar.

De cursussen worden geleid door Nicolaas M. de Jong, astrosoof, schrijver en kunstenaar.

Opzet:

Een weekeinde in de maand, bestaande uit: zaterdag en zondag van 10 – 17 uur.

Aanvang (meestal) 1 uur inleidende lezing

Rest van de dag praktijkwerk; inleven d.m.v. zang en uitwerken met boetseren.

4 blokken van elk 8 à 10 weekends:de blokken bouwen voort op elkaar.

Tijden: een weekend in de maand, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Eerste weekend: 22 en 23 September
Kosten: € 150, – per maand / € 75, – per dag. Je gaat het commitment aan voor elk gehele blok. Reductie in overleg. Voor online betalen klik hier.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam. Nabij St Fransiscus gasthuis aan ring Noord.
Informatie en aanmelding: Nicolaas de Jong, tel +31-640 2287 69, email [email protected]

Geplande data:

Blok 1 22, 23 September, 20, 21 October, 17, 18 November, 15, 16 December 2018; 26, 27 Januari, 23, 24 Februari, 23, 24 Maart, 18, 19 Mei 2019.

Blok 2 vanaf 22, 23 Juni. Data volgen.

Introductieweekend: 

Tijd: vrijdagavond 27 Juli 19.30 uur – zondag 29 Juli 17 uur.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 125, – inclusief koffie, thee, materialen. Zie ook onze Agenda.

_______________________________________________

Midweek of 5-daagse cursus‘Inwijding in sterrenweg van de Dierenriem’

met muziek, zang, beweging en boetseren

4. DierenriemwegDe sterrenbeelden van de Dierenriem hebben elk van doen met de ontwikkeling van onze geestkiem, ons ik. En onze geest bedient zich van de warmte in ons om de andere drie lichamen te sturen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, van het hoofd (de Ram) tot aan de voeten (Vissen) en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze Dierenriem sterrenweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de warmte, daar die met het werkzaam maken van het menselijke ik en van de impulsen van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Op een van de avonden bij helder weer gaan we ook naar een paar van de behandelde sterrenbeelden toezingen om de directe verbinding ervan met jou te kunnen beleven.

Je kunt op andere dagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur, 5 – 9 Maart ’18.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 16, 23 en 30 Maart, 6 en 13 April. Inwijdingsdag: zondag 22 April.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam
Kosten: € 300, – inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag: € 70, – . Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

___________________________________

 

 Weekendopleiding Werken met Elementwezens

Dans met rituele devaDoor je eigen energetische stromen waar te nemen, leer je jezelf beter kennen in je organen en chakra’s en hun invloed op je gehele wezen. Van hieruit kun je je ook makkelijker invoelend verbinden met de energiestromen in de natuur, en ook met de natuurwezens die hier doorheen werken. We zoeken de gevoelige plaatsen op van het energetische landschap, en verbinden ons met de leidende deva hiervan. Zo leren we waar te nemen hoe de levensstromen gaan en wat we eraan kunnen toevoegen om deze beter te laten stromen. Dit geeft je handvatten om aan je eigen levensstromen en die van huizen of landschappen te kunnen werken.
Deze cursus wordt begeleid door Nicolaas de Jong, astrosoof, geomant en kunstenaar. Er wordt gewerkt met het boek ‘Werken met Elementwezens’ van zijn hand.

Programma:

Weekend 1: Waterwezens

Algemene inleiding. Waarnemen van de levensstromen door de vier elementen aan een plant. Waarnemen van de erin werkzame elementwezens. Werken met de energieën achter het element water in jezelf en in de natuur. Waarnemen van de waterwezens in jezelf en in de natuur. De hogere waterwezens waarnemen en hun plek in het energetische landschap van de deva. Improviserend zingen, bewegen, waarnemen en boetseren.

Weekend 2: Luchtwezens

Werken met de energieën van het element lucht. Beleven van kleuren in de atmosfeer en hun werkingen op je gevoel.  Waarnemen van het energetische landschap en de landschapsdeva op haar gevoelige punten. Waarnemen van de hogere luchtwezens in het energetische landschap. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren.

Weekend 3: Aardewezens

Werken met de levenskrachten achter de fysieke vormen van jezelf en van voorwerpen. Waarnemen van de aard-elementwezens in jezelf en in de natuur. De hogere aardewezens waarnemen en hun plek in het energetische landschap van de deva. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren.
Waarnemen van het gehele energetische landschap van de deva en alle natuurwezens hierbinnen. Landschapsheling.

Weekend 4: Vuurwezens

Werken met de energieën uit het element vuur. Herkennen van het werk van de lagere en hogere warmtewezens in jezelf en in de natuur. Werken vanuit je hart, hart- en voorhoofdchakra met geleide meditaties met de stem, lierspel en trommel. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren. Improviserend zingen, waarnemen en boetseren.

Tijd: een weekend per seizoen, zaterdag en zondag van 10 – 17 uur. Data: 6 en 7 Oktober 2018, 19 en 20 Januari, 30 en 31 Maart, 29, 30 Juni 2019
Plaats: Vanuit Kleiweg 443, 3045 PL te Rotterdam
Kosten: € 550, – in zijn geheel vooraf of € 150, – per weekend. Inclusief werkmaterialen, koffie, thee. Neem je lunch mee, wij zorgen voor biologische soep
Aanmelding: tel. 0031-640228769, email [email protected]

____________________________________________

 

Midweek cursus Inwijding in de noordelijke sterrenweg

met muziek, zang, beweging en boetseren

1. Noordelijke_sterrenwegDe sterrenbeelden ten noorden hebben elk met een trede van het menselijke bewustzijn van doen: dat loopt van plant- naar diergeljjk, dan zelfbewust en van hieruit uitgroeiend tot dat van een engel en nog hoger. De sterrenbeelden van deze zogeheten ‘Kring van Helden’ kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze noordelijke sterrenweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de lucht, daar die met het dragen van het bewustzijn van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Je kunt op de andere vrijdagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur,  10 – 14 September 2018.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 21 en 28 September, 5, 12 en 19 Oktober. Inwijdingsdag: zondag 23 Oktober.
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam.
Kosten: € 300, -. inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdag en inwijdingsdag: € 70, -. Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

 ____________________________________

 

Midweek of 5-daagse cursus ‘Inwijding in sterrenweg van de zuidelijke Melkweg’

met muziek, zang, beweging en boetseren

2. Zuidelijke Melkweg padDe sterrenbeelden aan en langs de zuidelijke Melkweg hebben elk van doen met het gaan van de wegen in de levenswerelden, in jouzelf en in de natuur.  De sterrenbeelden van deze weg kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze zuidelijke sterrenweg langs de Melkweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van de water, daar die met het dragen van het leven van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Op een van de avonden bij helder weer gaan we ook naar een paar van de behandelde sterrenbeelden toezingen om de directe verbinding ervan met jou te kunnen beleven.

Je kunt op andere dagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur, 12 – 16 November ‘18.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 23 en 30 November, 7, 14, en 21 December. Inwijdingsdag: zaterdag 29 December
Plaats: Kleiweg 443, Rotterdam.
Kosten: € 300, -. inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag: € 70, -. Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

_______________________________________________

 

Midweek of 5-daagse cursus ‘Inwijding in vijf levensbomen i.v.m. Schip Argo en de noord-polaire sterrenbeelden’

met muziek, zang, beweging en boetseren

Schip Argo in kleurenDe vijf deelsterrenbeelden van het zuidelijke sterrenbeeld Schip Argo vormen het centrum van onze Melkweg, dat wil zeggen onze kosmische levensstroom. Ze hebben elk van doen met een van de levensbomen in ons, die zich hebben verdicht tot innerlijke levensstructuren, zoals de longboom, de zenuw-zintuigboom, de bloedvatboom enz. Ze staan nabij de zuidpool van onze aarde, en als zodanig hebben zij hun tegenpolen in de vijf noord-polaire sterrenbeelden, die meer de astrale ofwel bewustzijnskant van onze levensbomen vertegenwoordigen. De sterrenbeelden van deze weg kun je innerlijk navoelen door in en met hen te doen. Ze zijn namelijk tot in ons fysieke lichaam in ons aangelegd, en bepalen ook de idealen waarmee we dit leven zijn begonnen.

We gaan deze sterrenbeelden een voor een in ons beleven door hun muziek, die we met improviserende zang bij ons laten binnenkomen. Met gerichte opdrachten boetseren we de innerlijke gewaarwordingen uit, zodat we ons bewust worden van het gevoel dat zij in ons opwekken, het orgaan waardoor het sterrenbeeld in onze wil wordt gewekt, het ideaal dat zij in ons oproepen, en ook die houding of gebaar waardoor we dat ideaal kunnen verwezenlijken. Dat helpt ons om onze chakra’s te ontwikkelen. Hierna gaan we de gebaren maken van het betreffende sterrenbeeld, op basis van zijn muziek, zodat we het uit ons naar buiten ‘toveren’ en het meer in ons bewustzijn komt. Zo werken we een voor een de verschillende sterrenbeelden af.

Wanneer we dit voldoende hebben doorgrond, volgt een persoonlijke inwijding voor de engelwachter van deze zuidelijke sterrenweg aan de bron van de Melkweg, waarin we ons uitspreken die sterrenbeelden op aarde ook werkzaam te gaan maken waar dit nodig is. En we verbinden ons met de relevante elementwezens van het water, daar die met het dragen van het leven van ons en van Moeder Aarde samenhangen. Dan volgt een feestelijke afsluiting.

Je kunt op andere dagen nog gericht werken aan de sterrenbeelden die niet aan bod kwamen, of wanneer je je nog meer wilt verdiepen in een of meerdere van de sterrenbeelden. In overleg. Voor het programma, klik hier.

Tijd: een midweek, maandag – vrijdag van 10 – 17 uur, tevens een avond van 20.30 – 22.30 uur (in onderling overleg): 21 – 25 Januari 2019.
En/of als vijf vrijdagen van 10 – 17 uur, data: 21, 8, 15, 22 Februari, 1 Maart 2019. Inwijdingsdag: zondag 10 Maart.
Plaats: 443, Rotterdam-Hillegersberg.
Kosten: € 300, – inclusief koffie, thee, materialen. Losse vrijdagen en inwijdingsdag € 70, – . Neem je eigen lunch mee, wij verzorgen biologische soep. Er zijn eenvoudige overnachtinsgmogelijkheden.

_______________________________________

 

Lopende opleidingen:  

 

Meest recente berichten