Steun met Stichting Fjodor

Deze stichting stelt zich ten doel het innerlijk werk in de toegepaste astrosofie, zoals dat wordt uitgewerkt binnen de Rune-werkplaats en de Jaspis School, alsmede met het E-team dat landschaphelingsprojecten uitvoert, te steunen, zowel intentioneel als financieel. De stichting bestaat vanaf 1996. Voor meer informatie, klik hier.

Je kunt donateur worden en aangeven waaraan je jouw gift wilt laten wijden. Ook als je lid wilt worden van de Beweging voor Volwaardige Menswording ‘Mensenzoon’ kun je donateur worden voor minimaal € 35, – per jaar. Met deze donatie ben je vrij om de in de Jaspis School ontwikkelde scholings- en rituele helingsteksten en -methoden te gebruiken. Het geeft je tevens een geestelijke rugdekking bij het gebruik van die teksten en methoden, aangezien je je via de Beweging Mensenzoon aansluit bij de groep van engelwezens en mensen die hiermee zijn verbonden. Hierin zijn onder andere de Aartsengelen Michaël en Uriël actief.

Fjodor logo

Smeenklaan 57, 1182 GE  Amstelveen

Tel. 0031-626174955, C. van der Straaten. Email [email protected]

ING Bank Nederland
IBAN: NL20 INGB 0007 7043 70
BIC: INGBNL2A

U kunt bij uw donatie aangeven naar welk project uw voorkeur uit gaat:

 Projecten:

Geesteswetenschap:

 I.1. hogeschoolactiviteiten; Jaspis School, uit te bouwen tot een vaste plek
– I.2. Jaspis scholing van de Mensenzoon, bewustzijn ontwikkelen in inspiratie en intuitie
– I.3. opleiding praktische Astrosofie; opleiding innerlijke ontwikkeling en landschapsheling
– I.4. verbeteringen uitgaven van Rune boeken + vertalingen in het Engels en het Duits
– I.5. Fjodor nieuwsbrief

Objectieve kunst:

– II.1. Muziek-theatergroep LaukaR Unja met project ‘Eens’
– II.2. koor Via Natura met zang van kleurbeelden in de atmosfeer, de groei van bomen en planten
– II.3. sterrenbeelden als idealen; uit te werken in houten beelden, in muziekstukken en gebaren
 II.4. lieren en violen vanuit de dierenriem-sterrenbeeld vormgebaren
– II.5. ontwikkelen planeetdansen en mantrische teksten

Morele technieken:

– III.1. managementcollectief vanuit de organische 7geleding; coaching, mediation, organisatietraining
– III.2. ontwikkeling zilveren sieraden als talismannen; van de sterrenbeelden als ideaalkrachten, en van de toegang tot de verschillende rijken in en achter de natuur
– III.3. landschapsgenezing (E-team)
– III.4. onderzoek naar een machine op etherkrachten, vanuit de sterrenbeeld krachten
– III.5. gebouw Widarhalla

 

Bestuur:

Cisca van der Straaten, voorzitter

Patrick Steensma, penningmeester

Marion Groenendal, secretaris

Angelique Steensma, algemeen bestuurslid

Bastiaan Bohlmeijer, algemeen bestuurslid

 

Dragers van de 7-ledige organisatie :

Bastiaan Bohlmeijer – geestverbinding en onderzoek

Nicolaas de Jong – scholing

Patrick Steensma – management

Allen: wegen en sturen

Marion Groenendal – goede en schone betrekkingen

Cisca van der Straaten – communicatie

Angelique Steensma – draagster van het leven

 

foto Angelique Steensma Angelique Steensma

Tuinverzorging, tuintherapie, landschapsgenezing

De natuur is voor mij een krachtplek waar ik kan opladen en bij mezelf komen. Door het werken in de tuin kom je lekker in je lichaam te zitten en kan je goed “aarden”. Ik ben Angelique Steensma, 47 jaar, moeder van 2 kinderen en tuinvrouw alsook docent en landschapgenezer. Al vele jaren ben ik verbonden met het werk van Nicolaas de Jong. De scholing die ik hierdoor heb ondervonden heb ik o.a leren vertrouwen op mijn intuïtie en vandaar uit wil ik handelen. Graag werk ik met mensen in de tuin/moestuin om kracht op te doen, rust te vinden, vertrouwen te winnen door de wisseling van de seizoenen, de groeikracht en het aanpassingsvermogen van de plant. Dit geheel kan een goede aanvulling zijn op andere aangeboden therapieën. Ik neem vaak deel aan landschapsgenezingsprojecten vanuit Jaspis, en zing binnen de muziektheatergroep ‘LaukaR Unja’. Binnen de op te zetten woon-werkgemeenschap rondom het Widarhalla gebouw wil ik graag een tuinproject met zorgvragers starten.

 

BastiaanBastiaan Bohlmeijer

turftherapieën, nieuwe medicijnen – beschermende turfproducten – landschapsgenezing
Tel. +31 (0)299 684545

Mijn interesse ligt op het gebied van de zoektocht naar het hogere zelf door middel van verwrijving van edelsteen of plant en een zoektocht naar het eigen lot dmv een behandeling (massage) met turf. Dit houdt in de ontwikkeling van het nieuwe genezen en daarmee samenhangend aan de ontwikkeling en genezing van de samenleving. Ik ontwikkel daartoe textielen die in zich de vezel van turf hebben, om bescherming tegen straling te bewerkstelligen. Deze turfvezel wordt meer en meer veredeld, en ook verbonden met verschillende andere vezels, zoals wol, hennep, brandnetel. Binnen Jaspis doe ik mee aan landschapsgenezingsprojecten en wil ook binnen het initiatief een turfvezel- atelier en een laboratorium voor nieuwe medicijnen op basis van homeopathie en alchemie verwezenlijken. Ik zing in muziektheatergroep ‘LaukaR Unja’. Ik werk op verschillende plekken met de rituele teksten van Nicolaas de Jong. Daarnaast wil ik in de hogeschool meedoen als docent.

Cisca van der StraatenCisca van der Straaten

55+ bewegingstherapie
cranio-sacraal ontspanningsmassage
lichaamswerk/ stem- en bewegingsintegratie
landschapsgenezing
Tel. +31 (0)6 26174955 – website: www.lastrata.nl

Vanuit liefde voor bewegen en voor mensen heb ik een belangrijk deel van mijn leven opengestaan voor oefening daarin. Nu is er een fase in mijn leven gekomen dat ik wil delen van wat ik in mijn rugzak heb. Ik wil samen verder onderzoeken hoe verlangen naar innerlijke balans een uitdaging kan zijn om te groeien. De mooiste manier voor mij is in de ontmoeting met mijzelf, de ander en elke situatie, ongeacht de uiterlijke verschijningsvorm.
Ik ben geboren en ben zeven jaar opgegroeid in Indonesië. Dat maakt me belangstellend naar andere culturen.

Binnen Jaspis doe ik vaak mee aan landschapsgenezingsprojecten. In Fjodor doe ik de administratie van tijdschrift Sampo en zet me in voor de realisatie van de hogeschool, mede als docent aan de Jaspis opleidingen. In muziektheatergroep ‘LaukaR Unja’ speel ik dwarsfluit en doe de beweging van kleuren en elementwezens.

 

MarionMarion Groenendal

Natuurgeneeskundig Therapeut.
Opleidingen met certificering in:
– aura reading en healing
– hypnotherapie en nlp practitoning
– quantum touch level I (practitioner & teacher), level II (pracititoner), quantum allergy® en quantum allergy® advanced
– reiki 1, 2 en 3 (master), tevens reiki tera mai 1, 2 en 3 (master)
– kosmische chi kung (practitioner)
– Emotional Freedom Technic (EFT)
– EMDR + verdieping
– Muziektherapie op basis van Astrologie
– Werken met de levenswereld

Door voortdurende bijscholing op zowel theoretisch vlak als door beoefening van meditatie volgens onder meer (Tibetaans) Boeddhistische scholing, Vipassana, verder Taoïstische Yoga, kan ik persoonlijke- en groepsprocessen op een gedegen manier begeleiden.
In 2006 heb ik mijn toevlucht genomen tot het (Tibetaans) Boeddhistische pad. Mijn spiritueel leraar is Tulku Lama Lobsang. Het nemen van toevlucht betekent voor mij het nemen van totale verantwoordelijkheid voor mijzelf en mijn ervaringen. Ik beoefen de geleerde technieken tijdens de behandeling. SDinds 2005 heb ik de Jaspis opleidingen gevolgd, en werk hier ook mee binnen mijn therapieën, zoals met de muziektherapie-methoden.

Binnen Fjodor doe ik mee aan landschapsenezingsprojekten en zing en akteer in muziek-theatergroep ‘LaukaR Unja’.

 

 Patrick Steensma (Geb. 1968, Amstelveen)

Afgestudeerd Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit. Na een zwaar auto-ongeluk op zijn 23e ontmoette hij de antroposofie, hetgeen hem de nodige antwoorden kon geven voor zijn behoefte om het leven vanuit een alomvattende benadering te kunnen begrijpen. Beroepsmatig bezig geweest met import-export van biologische en biologisch-dynamische producten, vervolgens eigen baas geworden (tegenwoordig noorse truien-business). Is bezig om met Coachen professioneel aan de slag te kunnen gaan. Voornaamste focus ligt bij werken met mensen aan de aarde (landschapswerk en economie), geschiedenis (evolutie-toekomst) en muziek (zang en dans in muziek-theatergroep ‘Laukar Unja’). De fenomenologische sterrenkunde speelt hierbij een centrale rol van inspiratie. Is erop gericht om een vruchtbare balans te zoeken in de noodzakelijke samenwerking tussen het westen (VS) en Europa (vloeiend Engels en Duits is daarbij behulpzaam). Heeft Bruisvat mede op poten gezet (uitgever, verkoop, productie) en werkte mee aan Sampo.

 

 

Nicolaas Nicolaas M. de Jong (geb. 1956 te Rotterdam)

heeft zich na zijn studie in de biologie (kandidaatsniveau 1980) en een aantal geestelijke ervaringen toegelegd op het fenomenologisch onderzoeken van de levensprocessen in mens en natuur. Via astrologie en anthroposofie is hij gekomen tot een eigen vorm van astrosofie, d.w.z. sterrenwijsheid, waarmee hij de menselijke wezensdelen, zielekwaliteiten en de hoofdlijnen van zijn karma uit de horoscoop kan duiden. Ook heeft hij hieruit muzikale wetmatigheden gedestilleerd die de horoscoop tot klinken kunnen brengen, waardoor mogelijkheden tot innerlijk onderzoek in mens en natuur ontstaan. Dit noemt hij de astrofonie. Middels boetseren heeft hij methoden ontwikkeld om dat wat in mens en natuur als wilskiemen leeft, in het bewustzijn te heffen. Dit noemt hij astrognomie, daar het om werkingen van sterren en planeten gaat die op aarde in de levenswereld actief vormend zijn. Een van de uitwerkingen hiervan is landschapsgenezing via de elementwezens. Zijn bevindingen schrijft hij uit in muziek-theaterspelen, in rituelen, in artikelen en theoretische verhandelingen (uitgegeven bij Rune-boeken, bij Bruisvat en Sampo, en enige buitenlandse tijdschriften). Hij ontwikkelt beelden en instrumenten op basis van de sterrenwerkingen (Rune-werkplaats). Hij geeft scholingscursussen (Jaspis) op inspiratief en intuïtief niveau in binnen- en buitenland. Daarnaast leidt hij de muziek-theatergroep ‘LaukaR Unja‘.

Meest recente berichten